Демонстрация на дигиталната печатна машина KM-1/IS29

2422

Съвместната разработка на Коника Минолта и Комори ще бъде показана по време на изложението PRINT 13.

KM-1/IS29

KM-1/IS29 е дигитална листова UV мастиленоструйна машина В2 формат (530mm × 750mm размер на листа и 520mm × 730mm печатаемо поле). С тази машина можете да достигате скорости на печат до 3300 листа в час за едностранен печат и 1650 листа двустранен печат.

Мастиленоструйната технология на Коника Минолта позволява качество на печат от 1200х1200 dpi, като специално разработените UV мастила дават възможност за печат върху хартии без и с покритие, включително офсетова или специална хартия. Печатната технология е вече преминала изпитания и от Коника Минолта твърдят, че е постигнато високо качество и стабилност на печата.

Комори са разработили специална за машината система за транспорт на листа, както и нов механизъм позволяващ високоскоростен двустранен печат без намесата на оператор.  

Дигиталната машина е предназначена за универсални печатници, за които е важен големия печатаем формат, възможността за персонализация и бързата реакция към клиентите им. Очаква се KM-1/IS29 да започне да се предлага на пазара в края на 2014 година.

KM-1/IS29 ще бъде показана на щанд # 518, по време на изложението PRINT 13 в Чикаго, което ще се проведе от 8-12 септември 2013.

Написа: Пламен Давидов

Не случайно публикуваме тази информация в деня на Съединението на България. Съединението прави сислата и в печатния бранш както се вижда.

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.