Дигитални машини за печат на етикети и опаковки са новостите от Konica Minolta на Ipex

1674
Дигитални машини за печат на етикети и опаковки са новостите от Konica Minolta на Ipex

Konica Minolta демонстрираха KM-1 B2 + UV inkjet цветна дигитална машина за производство на опаковки и bizhub PRESS C70RLC, която печата със скорост от 18 стр / мин на безконечна етикетна хартия.

Марката заяви намеренията си да продължава да изгражда нови бизнес възможности за пазара на търговския печат на тазгодишното международно изложение за печатната индустрия Ipex, провело се в в ExCel, Лондон от 24-29 март. 

“Класическия цифров бизнес от търговски и индустриални принтери премества фокуса си от аналогов към цифров – с многобройни възможности за генериране на допълнителен бизнес. Докато офсет пазара все още покрива 107 милиарда евро приходи, цифровия покрива едва 7.7 млрд евро. Цифровият цветен печат ще претърпи годишен ръст от около четири на сто до 2017. Знаейки това, Konica Minolta реши да разшири обхвата си в нови пазари и да разшири продуктовото си портфолио, тъй като сме посветени на печатната индустрия и сме убедени в нейното светло бъдеще.“, заяви на провелата се в рамките на изложението пресконференция Олаф Лоренз, Генерален Директор, Международен Маркетинг Отдел, Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH.

В рамките на изложението Ipex 2014 Konica Minolta показва как се експлоатират цифровите пазари на опаковки в малки тиражи, демонстрирайки KM-1 B2 + UV inkjet цветна преса. Машината ще позволи на търговския печат да разшири своите приложения с по-големи размери на листа за 3-панелни и 4-панелни брошури, джобни папки, плакати, POS материали, обгръщащи корици на книги на скоростта до 3300 листа на час.

 

Представяне на КМ-1 от Konica Minolta на Ipex 2014

 

Друго устрoйство, демонстрирано от Konica Minolta по време на изложението, е bizhub PRESS C70RLC, което печата със скорост от 18 стр / мин на безконечна етикетна хартия.

В началото на 2014 г. Konica Minolta купи миноритарен дял в MGI Digital Graphic Technology. Свидетелство за стратегическия съюз помежду им е изложената на щанда на Konica Minolta на Ipex 2014 система за топъл печат от MGI. Сп ециалният продукт предлага цифров печат с метално фолио с възможност за персонализация, благодарение на нова функция на системата си за частично лакиране. Може да бъде използван за офсет и дигитални отпечатъци на обикновена хартия, както и на пластмаса, банери и пликове.

На щанда на Konica Minolta може да се види и демонстрация на софтуери за автоматизация на печатния процес, web-to-print, управление на цвета, както и 12 работещи системи. Сред тях е и показаната за първи път на Ipex със скорост от 100 стр / мин и подходяща за търговски печат, копирни центрове и централни репрографски отдели. Тя ще бъде пусната на пазара по-късно през 2014 г.

По време на Ipex Konica Minolta ще предлага експертна консултация на своите посетители за това как да повишат печалбите си, използвайки услуги с добавена стойност и цифрови решения чрез множество работни процеси, приложения и продукти.

Konica Minolta продължава да утвърждава позициите си в производствения печат като марка No 1 в средния клас цветни производствени устройства. На пресконференцията компанията посочи още, че има амбиции да заеме първо място в същия сегмент и по брой отпечатани копия. Към момента infoSource посочва, че Konica Minolta допълнително е подсилила своето първо място на европейския пазар за производствен печат за фискалната 2013 година. В Западна Европа компанията е постигнала пазарен дял от 54 % (MIF), а позициите й в Източна Европа са дори още по-впечатляващи: със своите 65% (MIF) пазарен дял Konica Minolta е безспорен пазарен лидер в сегмента.

 

Източник: Konica Minolta

Интернет портал за печатни технологии.