За дигиталния печат на етикети с bizhub PRESS C71cf на Konica Minolta

1445
За дигиталния печат на етикети с bizhub PRESS C71cf на Konica Minolta

Интервю с Калин Димитров, Технически експерт производствен и промишлен печат.

 

bizhub PRESS C71cf е високопроизводително решение за печат на етикети в малки и средни тиражи. Нашата цел е да дадем допълнителни инструменти за големите производители на етикети и да допълним основните им машини или да помогнем на нови играчи на пазара да навлязат в бизнеса.

 

Къде се позиционира дигиталната машина за етикети bizhub PRESS C71cf? 

Konica Minoltа се позиционира между малките мастиленоструйни принтери и големите дигитални машини за печат на етикети. Като наша сила намирам възможността за печат с еднаква себестойност както при къси така и при дълги тиражи. bizhub PRESS C71cf може да послужи и за втора дигитална машина, мога да дам пример с наш клиент в чужбина, който реши да инвестира в Konica Minolta в допълнение на основното си печатно оборудване Xeikon.

 

 

Предимствата на bizhub PRESS C71cf:

  • само 6 метра загуба на медията при старт на поръчката
  • не е необходим твърде висококвалифициран оператор за работа
  • лесно обслужване: веднъж дневно се почиства само лепилото от валовете
  • автоматичен пасер – просто натискаш зеленото копче и тиражът тръгва
  • персонализация
  • съкратено време за подготовка
  • компактна на размери
  • постоянство на цвета

 

За кого е подходяща дигиталната машина bizhub PRESS C71cf?
Това може да е машина за стартиращ бизнес за малки, средни или бутикови тиражи на етикети, както и отлично допълнение към машинния парк на голяма печатница, която иска да предложи и дигитален печат в своето портфолио. Поправете ме ако греша, но притежавайки голяма производствена машина за етикети, ти не искаш да я спираш заради малки тиражи, които да намалят производствения ти капацитет. Затова и ние предлагаме това отлично решение, което допълва или временно замества големите производствени мощности. Печатници и производители, които искат да са независими за къси серии етикети, нови продукти и тест на пазара с пилотни тиражи

 

 

Пазарът на този тип оборудване и конкуренцията
Пазарът се разделя на две: High End марки – големи, скъпи дигитални машини с голям капацитет за производство и сравнително ниска себестойност на продукта. От другата страна са Low End марките – ниска инвестиция и висока цена на произведените етикети. Нашето решение както споменах по-рано е някъде по средата.

 

Техническите параметри – формат, възможности, ограничения
Машината е CMYK, тонер базирана, работи с роли с фиксирана ширина 250 или 330мм. Скоростта на печат е между 9,5 и 19 линейни метра в минута, като това зависи от дебелината на медиата.

 

За стартиращи печатници, които нямат довършителни машини, можем да предложим и решение за това, както и сервиз в цялата страна – варианти има.

 

 

Още технически параметри на bizhub PRESS C71cf (линк към пълните спецификации):
– печата върху широк набор от медии включително синтетика и структорни
– няма нужда от предварителна обработка на медията
– отличен печат на много дребен текст и баркод

 

Софтуер – AccurioPro Label Impose за автоматично налагане и подготовка на етикети за печат, който допълва идеално етикетната преса.

 

Приложения на машината за различните бизнеси:

И още приложения на етикетите, които се печатат на bizhub PRESS C71cf – напитки (за бутилки и персонализирани продукти), храна (за местни производители), алкохол (вино, бира, концентрат), козметика, всякакви почистващи продукти за домакинството, промишлени продукти и др.

 

 

И една идея за всички производители, които искат да дадат добавена стойност на клиентите си: Konica Minolta разработи собствено приложение за добавена реалност, което ще накара етикетите да оживеят. Можете да го разгледате тук. 

 

 

Ще се радваме да ви посрещнем в нашия шоурум, посветен на решенията ни за индустриален печат, за да ви демонстрираме лично възможностите, които Konica Minolta предлага и да подкрепим вашия напредък.

 

Интервюто направи: Десислава Тодорова

 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.