Какво да очакваме от Konica Minolta по време на drupa

1173
Какво да очакваме от Konica Minolta по време на drupa
Spread the love

На drupа, Konica Minolta официално ще представи KM-1, ще затвърди своя ангажимент към пазара на етикети и опаковки и ще разкрие повече за плановете си за обща международна стратегия с MGI. Konica Minolta ще представи и ребрандирането на своите цифрови мастилено-струйни преси като Accurio.

 

Официално представяне на KM-1
КМ-1, дългоочакваната B2+ UV листова мастилено-струйна преса на Konica Minolta, ще бъде официално представена на drupa. На щанда на Konica Minolta, тя може да бъде намерена в зоната за В2 мастилено-струйни преси, в компанията на JETvarnish на MGI, демонстрирайки на посетителите широк набор от ползи. Сред тях са преминаването от офсетово към цифрово мастилено-струйно принтиране, извършването на хибриден печат чрез интегрирането на КМ-1 към съществуващите офсетови процеси, двустранен печат, печат върху хартия с по-големи размери, а също така и печат на опаковки, на лека и текстурна хартия. Повече информация можете да откриете на специално посветения на инкджет и KM-1 микросайт inkjet.konicaminolta.eu.

Печат на етикети и опаковки
Konica Minolta заявява своето намерение да се насочи още повече и към секторите за етикети и опаковки, като ще покаже как комбинацията между дигиталната преса bizhub PRESS C71cf, GM DC330 Mini finisher и JETvarnish на MGI може да оптимизира времето за производство на етикети, ускорявайки и времето за доставка и предложи възможността за печат на малки тиражи етикети с висока добавена стойност.
За тези, които търсят възможности за подобряване на дигитално отпечатаните опаковки, Konica Minolta ще демонстрира нова технология: КМ-С. Тя представлява плоска мастилено-струйна дигитална преса в В1 формат. Разработена е да печата опаковъчен картон и велпапе продукти с дебелина от 0,3 до 1,2 милиметра.

Допълнителен дял в MGI Digital Technology
През април тази година Konica Minolta обяви, че ще инвестира в допълнителен дял в MGI Digital Technology (MGI) – водещ производител на оборудване за декоративен печат с централа във Франция. Konica Minolta има финансов и стратегически съюз с компанията от януари 2014 г. Инвестициите в допълнителни 30,5% дялове на MGI ще увеличат придобиването на компанията от Konica Minolta до 40,5%. Това приобщава продуктите за търговски печат, етикети и опаковки на MGI към растящото портфолиото на Konica Minolta.

Оборудването за топъл печат и преге на MGI вече са част от продуктовата линия на Konica Minolta. Konica Minolta възнамерява да развие изследователските и технологичните възможности на MGI, за да ускори своите инициативи за разработване на приложения за сферата на етикети и опаковки.

Accurio
Accurio е нов бранд, обединяващ всички цифрови мастилено-струйни преси и решенията за цифров работен поток на Konica Minolta. Названието Accurio е символ за напредналите, автоматизирани и най-вече точни в същността си технологии на Konica Minolta. Занапред, решенията за търговски печат на компанията вече ще бъдат познати като AccurioPro, докато серията КМ-1 ще стане AccurioJet KM-1.

Следете най-актуалната информация за участието на Konica Minolta на drupа на drupa2016.konicaminolta.eu.

Биографична информация