Какво да очакваме от Konica Minolta по време на drupa

1387
Какво да очакваме от Konica Minolta по време на drupa

На drupа, Konica Minolta официално ще представи KM-1, ще затвърди своя ангажимент към пазара на етикети и опаковки и ще разкрие повече за плановете си за обща международна стратегия с MGI. Konica Minolta ще представи и ребрандирането на своите цифрови мастилено-струйни преси като Accurio.

Какво да очакваме от Konica Minolta по време на drupa

 

Официално представяне на KM-1
КМ-1, дългоочакваната B2+ UV листова мастилено-струйна преса на Konica Minolta, ще бъде официално представена на drupa. На щанда на Konica Minolta, тя може да бъде намерена в зоната за В2 мастилено-струйни преси, в компанията на JETvarnish на MGI, демонстрирайки на посетителите широк набор от ползи. Сред тях са преминаването от офсетово към цифрово мастилено-струйно принтиране, извършването на хибриден печат чрез интегрирането на КМ-1 към съществуващите офсетови процеси, двустранен печат, печат върху хартия с по-големи размери, а също така и печат на опаковки, на лека и текстурна хартия. Повече информация можете да откриете на специално посветения на инкджет и KM-1 микросайт inkjet.konicaminolta.eu.

Печат на етикети и опаковки
Konica Minolta заявява своето намерение да се насочи още повече и към секторите за етикети и опаковки, като ще покаже как комбинацията между дигиталната преса bizhub PRESS C71cf, GM DC330 Mini finisher и JETvarnish на MGI може да оптимизира времето за производство на етикети, ускорявайки и времето за доставка и предложи възможността за печат на малки тиражи етикети с висока добавена стойност.
За тези, които търсят възможности за подобряване на дигитално отпечатаните опаковки, Konica Minolta ще демонстрира нова технология: КМ-С. Тя представлява плоска мастилено-струйна дигитална преса в В1 формат. Разработена е да печата опаковъчен картон и велпапе продукти с дебелина от 0,3 до 1,2 милиметра.

Допълнителен дял в MGI Digital Technology
През април тази година Konica Minolta обяви, че ще инвестира в допълнителен дял в MGI Digital Technology (MGI) – водещ производител на оборудване за декоративен печат с централа във Франция. Konica Minolta има финансов и стратегически съюз с компанията от януари 2014 г. Инвестициите в допълнителни 30,5% дялове на MGI ще увеличат придобиването на компанията от Konica Minolta до 40,5%. Това приобщава продуктите за търговски печат, етикети и опаковки на MGI към растящото портфолиото на Konica Minolta.

Оборудването за топъл печат и преге на MGI вече са част от продуктовата линия на Konica Minolta. Konica Minolta възнамерява да развие изследователските и технологичните възможности на MGI, за да ускори своите инициативи за разработване на приложения за сферата на етикети и опаковки.

Accurio
Accurio е нов бранд, обединяващ всички цифрови мастилено-струйни преси и решенията за цифров работен поток на Konica Minolta. Названието Accurio е символ за напредналите, автоматизирани и най-вече точни в същността си технологии на Konica Minolta. Занапред, решенията за търговски печат на компанията вече ще бъдат познати като AccurioPro, докато серията КМ-1 ще стане AccurioJet KM-1.

Следете най-актуалната информация за участието на Konica Minolta на drupа на drupa2016.konicaminolta.eu.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.