Коника Минолта взе първа награда от конкурса „Най-зелените компании в България 2013”

1591
Коника Минолта взе първа награда от конкурса „Най-зелените компании в България 2013”

Компанията е първенец в категорията Енергетика и Технологии и наградата бе връчена на 26 юни 2014 г. на официална церемония в хотел Силвър Хаус в гр. София. Организатор на конкурса – b2b Magazine.

Като водещ производител на офисни и производствени системи за печат, Коника Минолта поема сериозно своята отговорност на корпоративен гражданин. Опазването на околната среда е едно от най-важните предизвикателства и съществена част от управленската философията на компанията – The Creation of New Value.

Коника Минолта насърчава стратегиите за устойчиво развитие и се стреми да намали екологичното въздействие на продуктите си във всеки етап от жизнения им цикъл. Отговорността към света, в който живеем, е била винаги висш приоритет за компанията. Именно затова сме разработили множество патентовани функции и технологии, които минимизират въздействието на нашите продукти върху околната среда.

Някои от тях са Simitri HD тонер, индукционно нагряване, система за рециклиране на тонера, ниски нива на консумация на енергия, по-малки опаковки и устойчива пластмаса. Наред с това сме носители на голям брой еко сертификати като Energy Star, Blue Angel, RoSH, EPEAT и редица други.

За нас е голяма чест да получим тази награда. Бих искала да благодаря от името на целия екип на Коника Минолта България на организаторите на конкурса, че насърчават устойчивите политики в компаниите и на журито за високата оценка! Ние от Коника Минолта България ще продължим да предлагаме най-зелените дигитални многофункционални устройства за печат на пазара.“, каза Виржиния Георгиева, Маркетинг координатор в Коника Минолта България, когато прие наградата.

 

Виржиния Георгиева, Маркетинг координатор в Коника Минолта България

На снимката: Виржиния Георгиева, Маркетинг координатор в Коника Минолта България

Източник: Коника Минолта България

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.