Коника Минолта представя AccurioPress C14000

525
Коника Минолта представя AccurioPress C14000

Коника Минолта навлиза на пазара на тонер базирания печат с високи обеми чрез глобалния старт на серията AccurioPress C14000

 

 

Konica Minolta, лидер в индустриалните и производствени решения за печат, обяви пред световната публика глобалния старт на новата си серия AccurioPress C14000, първата си система в сегмента за тонер базиран печат с голям обем, по време на излъчване на живо от изложението PRINTING United в Далас, Тексас, САЩ.

Скоростта на печат на AccurioPress C14000 е 140 страници в минута във формат A4 и е с 40% по-бърза от всяка друга тонер базирана система за печат на Konica Minolta. Вторият модел от серията, AccurioPress C12000, осигурява същото качество на печат и подобна висока скорост от 120 страници в минута.

 

Стартът доказва, че Konica Minolta следва мисията си да подпомага процеса на трансформация на компаниите по сектори и отрасли, като прогнозира потенциални предизвикателства и заедно с тях създава решения. Печатните системи ще подпомогнат клиентите, които искат да разширят и оптимизират бизнеса си чрез усъвършенствана автоматизация, намалено влияние на човешкия фактор и по-висока производителност с очевидни резултати, водещи до увеличена, висококачествена продукция с по-малко загуби.

Този нов /водещ/ продукт от най-висок клас ще увеличи максимално стойността за клиента въз основа на възможностите за разширяване на бизнеса, ускорена оперативна ефективност и подобрени общи разходи за собственост (TCO), съответно и по-бърза възвръщаемост на инвестициите.

Досега Konica Minolta не е произвеждала продукт с висока производителност на печат (HPP). От 2015 г. мастиленоструйната система AccurioJet KM-1 е нейният водещ производствен модел със скорост от 3000 листа на час, проектиран повече за висококачествени приложения, подобно на офсетовия печат.

Серията AccurioPress C6100s със средна производителност на печат (MPP), от друга страна, е проектирана да поддържа изключително подходяща среда/възможности за печат. AccurioPress C14000 запълва празнината между тези два продукта в HPP сектора, предлагайки по-голям обем на печат и по-дълъг цикъл на работа, за да достигне до нови клиенти в областта на търговския печат в HPP сегмента, изискващ висока производителност, оперативна ефективност и качество, подходящи за брошури, каталози и пряка пощенска реклама.

 

Специфики на новата серия AccurioPress

• Уникалните характеристики на серията AccurioPress 14000 правят тези продукти идеални за клиенти, които искат да повишат производителността си чрез ефективност и бързина, с цел разрастване на бизнеса.
• Изходните скорости от 140 и 120 стр./мин. в допълнение към високата разделителна способност, еквивалентна на 3600×2400 dpi и подобрените възможности за тегло на медията до 450 г/м2, съчетават спиращи дъха скорости с изключително качество на изображението и несравнима гъвкавост по отношение на субстратите.
• Новият двустранен печат на банери до 900 мм, възможността за дължина на банера при едностранен печат от 1300 мм, печатът на пликове и релефна медия дават възможност на клиентите да отпечатват нови видове продукти, като 4-панелни брошури и корици на книги за довършване офлайн.
• За по-нататъшно подобряване на ефективността и производителността печатът на пликове може да се извършва с помощта на стандартния фюзър.
• И накрая, новата технология, използвана в печатното тяло, значително подобрява качеството на изображението върху текстурирана хартия.

 

За повече информация: Коника Минолта България

 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.