Коника Минолта пуска мастиленоструйни печатащи глави с повишена резолюция и скорост на печат

1475
Коника Минолта пуска мастиленоструйни печатащи глави с повишена резолюция и скорост на печат

Коника Минолта представи своите три нови разработки за индустриални мастиленоструйни печатащи глави, чието производство е планирано да стартира през пролетта на 2016 година. Всяка от тях е базирана на разработената от компанията MEMS (Micro Electro Mechanical Systems) технология.

печатащи глави коника минолта

 

Новите печатащи глави ще предлагат по-високи разделителна способност, скорост, точност и по-усъвършенствани характеристики в сравнение със съществуващите към момента. И трите представени модела (ME130H, MC160H и ML160H) разполагат с по 1024 дюзи за впръскване на мастилата. От компанията съобщиха, че новата технология позволява работа с по-голяма гама от мастила, както такива базирани на водна основа с нисък вискозитет, така и с UV и солвентни мастила с висок вискозитет.

Последното прави новите глави подходящи за използване в различни сегменти на печата – като се започне през рекламния, мине се през етикетите и се стигне до електронните компоненти. Самите печатащи глави са с компактни размери, което от своя страна ще позволи проектиране на принтери с висока резолюция и по-малки размери. Със спесификацията на трите печатащи глави може да се запознаете от данните, предоставени от Коника Минолта.

 

печатащи глави коника минолта

Източник: www.konicaminolta.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/