Лидерство и иновации от Konica Minolta

2922
Лидерство и иновации от Konica Minolta

На 17 април Коника Минолта България организира традиционна Партньорска Конференция в Sofia Event Center.

На нея бяха представени резултатите за изминалата финансова година, пазарните данни за 2014г., предстоящите цели за 2015г., както и посоките на развитие на компанията и тенденциите в управляваните IT услуги.

 

Елена Дречева – Владимирова

На снимката: Елена Дречева – Владимирова – Изпълнителен директор на Коника Минолта България

Елена Дречева – Владимирова, Изпълнителен директор на компанията, направи ретроспекция на развитието на Konica Minolta в България през последните 10 години и посоките на развитие в глобален и регионален план. Една от тях е основаният в Европа Business Inovation Center, целящ да превърне Konica Minolta от доставчик на хардуер в доставчик на бизнес услуги, чрез открит иновационен подход към клиенти и партньори.

 

Мартина Граматикова

На снимката: Мартина Граматикова – Мениджър партньорски продажби в Коника Минолта България

Мартина Граматикова, Мениджър партньорски продажби, представи реализираните продажби на компанията през партньорски канал и поставените нови цели за 2015 година. Партньорът отчел най-добри резултати и най-голям ръст за 2014 г. е Дилекс ООД, следван от Випимекс ООД. Техни представители бяха изпратени на екзотична екскурзия в Шри Ланка по инсентив програмата на Коника Минолта България по-рано тази година. Третото място по резултатите се заема от Кооперация „Панда“.

 

Пенко Иванов

На снимката: Пенко Иванов – Мениджър продуктов маркетинг в Коника Минолта България

Пенко Иванов, Мениджър продуктов маркетинг в Коника Минолта България, запозна участниците в конференцията с развитието на хардуерното и софтуерното портфолио. Компанията се фокусира и върху разширяването на портфолиото от оптимизирани услуги за бизнеса. По отношение на пазарните данни, според реномираната швейцарска компания за пазарни проучвания infoSource, Konica Minolta и тази година е водещият бранд за офисни многофункционални устройства с 29.6% от българския пазар, като най-продаваният модел е монохромното устройство bizhub 215. Най-продаваната цветна офисна система също е с марката Konica Minolta – bizhub C224e. При А3 офис печата, пазарният дял на компанията е 39.6%, съответно 38.6% за монохромните и 42.2% за цветните А3 устройства. Безспорни лидерски позиции, Konica Minolta заема и при производствения дигитален печат с цели 86.7% пазарен дял, като при монохромните производствени системи делът е 93.3%, а при цветните 80%. Най-продаваният модел е цветната производствена система от последно поколение bizhub PRO C1060L.

Гост лекторът на събитието бе Орлин Маринов от ITCE, който запозна аудиторията с управляваните ИТ услуги.

 

Вижте факти за Коника Минолта в световен мащаб:

За Коника Минолта по света

За повече информация:  www.konicaminolta.bg

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.