Мастиленоструйна машина с формат B2 на Konica Minolta е продадена в Германия

1442
Мастиленоструйна машина с формат B2 на Konica Minolta е продадена в Германия

AccurioJet KM-1 е дигитална мастиленоструйна производствена машина с формат В2.

Компанията Rehms Druck е избрала AccurioJet KM-1 за първата си инвестиция в B2 формат машина с UV мастиленоструен печат, което ще повиши капацитета й в директния мейлинг и опаковките.

 

Rehms Druck е печатница в Германия, дългогодишен клиент на Konica Minolta и използва тонерните производствените машини на компанията. По време на drupa 2016 вземат решение да инвестират в патентованата инкджет технология на Konica Minolta, прави този избор защото машината отговаря на основното им изискване – офсетово качество за директен мейлинг, опаковки и етикети. Максималният размер на листа е 585x750mm, скоростта на печат е до 3000 листа в час. 

Това решение ще позволи на Rehms Druck не само да печелят повече от кратките тиражи, но е и перфектно решение за безброй нови приложения – печат на картонени опаковки и етикети по заявка и персонализация за всеки продукт.

Предимствата на машината са постоянно цветовъзпроизвеждане и регистър и взъможност за двустранен печат и незабавна готовност на отпечатъка за довършителни процеси.

AccurioJet KM-1 може да печата на богато разнообразие от медии с дебелина от 0,06 до 0,6 мм. Това означава, че печатниците могат да намалят значително разхода си за хартия, тъй като имат възможност да използват стандартни офсетови хартии без да се налага предварителната им обработка и не са ограничени в използването само на хартии за дигитален печат.

Даниел Байер, изпълнителен директор на Rehms Druck, заяви: „Ние старателно тествахме качеството на печат на Konica Minolta AccurioJet KM-1 спрямо конкурентните решения в този клас. Качеството и резултатите наистина ни вдъхновиха да направим инвестицията сега. AccurioJet KM-1 ще ни позволи да разширим нашите услуги, на пазара на опаковките и да продължим да развиваме настоящите ни услуги в директния мейлинг.“

 

Източник: Konica Minolta

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.