Най-бързата монохромна печатна система на Konica Minolta

2135
Най-бързата монохромна печатна система на Konica Minolta
Spread the love

Новият bizhub PRESS 2250P поставя нови стандарти при монохромния производствен печат .

inline_630_/images/2014/09/bizhub_press_2250p_0d39.jpg

 

Konica Minolta представи най-бързата собствено разработена монохромна печатна система  в досегашната си успешна история

През 2012 г. bizhub PRESS 1250P постигна траен успех и не само впечатли клиентите, но и получи наградата BLI и е единственият модел в своя клас, който получи пет звезди за производителност. Негов наследник е новия bizhub PRESS 2250P, който дава възможност на печатниците да удвоят ползите и да създадат нов пазарен сегмент в печатарската индустрия. bizhub PRESS 2250P предлага висока производителност, усъвършенствана работа с медии и многообразни възможности за довършителни операции като по този начин подобрява цялостната работа на компаниите, които се нуждаят от високоскоростно производство. bizhub PRESS 2250P е създадена за да отговори на нарастващия брой тиражи изискващи кратки срокове за изпълнение и да бъде в помощ на доставчици на графична комуникация и информационни центрове.

Повишаване на производителността
Използваната технология в bizhub PRESS 2250P е „dual engine“ за висококачествен монохромен двустранен печат. Тя дава възможност за печат със скорост от 250 А4 двустранни изображения в минута (ipm) или 132 двустранни SRA3 (ipm). „Dual engine“ представлява две свързани вградени печатни устройства печатащи едновременно лицето и гърба.

Изключителна работа с медиите
bizhub PRESS 2250P използва технология с вакуумно подаване на листите и има възможност да осигури до18 000 листа входящ капацитет на касетите. Дигиталната печатна машина може да работи с различни видове хартия от 40 до 350 гр/м2 при едностранен и двустранен печат. Конкурентно предимство е и точното и стабилно подаване на дебела хартия с гланцово покритие. Благодарение на иновативен механизъм точността на позициониране на изображението е подобрено. Подаването с вакуум е оптимизирано, за да се адаптира към вида на хартията, а точността на подаването е подобрено с добавянето на функция за центриране за всяка касета за хартия. В допълнение, касетата за хартия може да бъде допълвана по време на печат, така че не е необходимо да се прекъсва процесът на производство.

Модерни технологии
bizhub PRESS 2250P разполага с независимо подравняване на регистъра лице-гръб и функция за корекция на изкривяването, което гарантира точна регистрация при двустранен режим на печат. Подравняването на изображението лице-гръб на листа е от съществено значение за следващите довършителни обработки на отпечатаните листове и се извършва от чисто нов модул TD-501.

Професионалната работа на bizhub PRESS 2250P се осигурява и от различни модули включени стандартно или опционално според избора на конфигурация. Модулът за механично изправяне на огъването на хартията RU-509 има IDC сензор, който осигурява стабилна плътност и в двете печатни устройства. Опционалната овлажнителна единица HM-102 може да бъде интегрирана във всяка конфигурация за неутрализиране на статичното електричество и премахване на топлината от отпечатаните листове. Освен това е възможно да се регулира плътността на черния тон на отпечатаните изображения на лицето и гърба на листа, както ръчно, така и автоматично.

Гъвкави възможности за довършителни работи
Сред модулите за довършителна обработка са включени такива за изработка на брошури, модул за книги с топло лепене, сгъване и перфориране, автоматично поставяне на спирала и разбира се стакер с възможност за събиране до 15 000 листа и мн. др. Освен че захранващата касета може да се зарежда по време на печатния процес, стакерът също може да се разтоварва без да се прекъсва работата. Гъвкавостта, предлагана от големия брой възможности за довършване позволява печатът да бъде комбиниран с довършителните работи едновременно без ръчна намеса. В крайна сметка, работата с bizhub PRESS 2250P ще доведе до увеличаване на печалбите и оптимизиране на планирането на бюджета.

Повече информация: 

Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД

гр. София

1766, жк. Младост 4, 

Бизнес Парк София, сгр. 8 А, ет. 7
Тел.: 0700/ 420 22
Тел.: 02/ 489 95 66
Тел.: 02/ 489 95 67
Тел.: 02/ 489 95 68
Факс: 02/ 489 95 69 

www.konicaminolta.bg

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.

В свободното си време: Посветен е на футболния отбор на Полиграфия инфо.