Нова дигитална преса от Konica Minolta

1668

Печатната система Bizhub Press C8000 осигурява високо качество, производителност и надеждност.

Konica Minolta обяви началото на следващото си поколение цифрови преси –Bizhub Press, което ще предлага по-голяма точност и по-добро управление на цвета, поддръжка на по-широк набор от медии и висока производителност.

C8000 е първата машина от новото продуктово семейство. Тя създадена за нуждите на офсетовите печатници, които желаят да преминат към цифрови технологии, както и към доставчици на цифрови печатни услуги, които желаят да разширят производството си. При разработването на цифровите системи Bizhub Press основните акценти ще бъдат високо качество на отпечатъка, надеждност, гъвкавост и възможност за печат на големи тиражи.

„Продуктовата линия Bizhub Press беше създадена съобразно нуждите на крайния потребител. Тя предлага водещи на пазара нововъведения в производителността, надеждността и ускоряването на цялостния работен процес.”, каза Kevin Kern, вицепрезидент на маркетинга на Konica Minolta Business Solutions U.S.A.Inc. „С ефективността си и безкомпромисното качество на печат, съчетани с конкурентна скорост, Bizhub Press C8000 е първия представител на новата продуктова линия.”

Максималната скорост на печат на  Bizhub Press C8000 е 80 страници А4 в минута. Машината поддържа голямо разнообразие от материали с плътност до 350 g/m2 и използва цветен полимеризиран тонер Simitri HD + за печат на изображения с вид, сравним с постигания чрез офсетов печат. C8000 има нова система за настройване на плътността по време на печат, която гарантира постоянното възпроизвеждане на цветовете. Максималната разделителна способност е 1 200 x 1 200 точки на инч. Системата ще се предлага с различни довършителни опции, които осигуряват висока производителност и позволяват създаване на продукти с добавена стойност.

Източник: finance.yahoo.com

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.