Нова фаза на алианса между Konica Minolta и MGI Digital Technology

1182
Нова фаза на алианса между Konica Minolta и MGI Digital Technology

Целта: оборот от 100 милиона евро до 2020. Съществуващият договор за глобална дистрибуция вече се отнася за всички продукти на MGI. Японската група увеличи дяла на собствеността си в MGI до 40,76%.

Konica Minolta и MGI Digital Technology

 

MGI Digital Technology обяви подсилване на алианса си с Konica Minolta. Целта е ускоряване на развитието в глобален мащаб. На първи април тази година беше подписано споразумение за разпространение на цялото продуктово портфолио на MGI през международната дистрибуторска мрежа на Konica Minolta. Разширеното сътрудничество беше затвърден с увеличения процент собственост на Konica Minolta в MGI.

Дистрибуция на всички продукти на MGI през глобалната мрежа на Konica Minolta
Според споразумението, от втората половина на 2016, цялата продуктова гама на MGI постепенно ще започне да се продава през глобалната дилърска мрежа на Konica Minolta. Това ще подсили съществуващата дистрибуция на MGI. Досега, търговското споразумение с Konica Minolta се отнасяше само за продукти, Jetvarnish 3DS и iFOIL S, които бяха разработени специфично за Konica Minolta и адаптирани за пазарния сегмент на цифровия печат.

За да осигурят успеха на амбициозния съвместен проект, Konica Minolta и MGI са си поставили за цел да мобилизират всички бизнес и човешки ресурси, необходими за подобна глобална офанзива.

Ускорител за ръста и печалбите на MGI. Цел: 100 милиона евро оборот до 2020
Това споразумение ще осигури значително ускорение на ръста и печалбите на MGI като им осигури достъп до по-голяма част от най-динамичните сектори на глобалния пазар на дигитален печат и опаковки. MGI очаква бързо ускорение на растежа, което трябва да ѝ позволи да надхвърли приходи от 100 милиона евро до 2020.

Увеличен инвестиционен капитал в MGI от Konica Minolta
За да затвърди бъдещето си в този амбициозен съвместен проект, Konica Minolta увеличи дяла си в MGI с покупката на 1 662 651 акции, или 30.21%, които досега бяха в ръцете на семейни акционери. Konica Minolta първо купи 10% миноритарен дял в MGI през януари 2014, като се включи в увеличаване на капитала. Заедно с новата транзакция, Konica Minolta ще притежава 40.76% от MGI Digital Technology.

Стойността на MGI Digital Technology Group е над 200 милиона евро
Сделката, която е в сила от първи април оценява компанията на 209 милиона евро или 38 евро на дял, 31.31% над цената, при която е затворила борсата на 31-и март 2016. След тази сделка акционерите на MGI са както следва:
– Konica Minolta 36,21%
– Мениджмънт 9,15%
– Частни лица 54,64%

Сегашният управленски екип е изцяло посветен на успеха на общия проект. За да постигне целите, поставени в името на MGI и акционерите ѝ, управленският екип, свързан с историята на компанията, ще остане на мястото си. Заедно с Konica Minolta, те ще водят стратегията и дейностите на MGI Digital Technology Group.

Edmond Abergel, президент на MGI Digital Technology каза: „Изключително съм доволен да се включа в тази нова фаза на алианса ни с Konica Minolta. По време на първите две години на партньорството ни, Konica Minolta имаше възможността да оцени възможностите за иновации и пазарният потенциал на нашата MGI Digital Technology Group. От своя страна, осъзнахме дълбочината и обхвата на глобалната дистрибуторска мрежа на Konica Minolta. Това споразумение ще ни помогне да ускорим развитието си, да станем по-забележими на пазара и да увеличим комерсиалното си присъствие в международен мащаб.“

Източник: пресинформация на MGI
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.