Нови модели bizhub PRESS C6000 и bizhub PRESS C7000/P

2780

PRESS серията на Konica Minolta засилва позициите им в сферата на цифровото производство. Качество на изображението, издържливостта, гъвкавостта, надеждността и възможностите за обемни поръчки са фокус на серията PRESS.

С новите bizhub PRESS C6000 и bizhub PRESS C7000/P, Konica Minolta представя две версии на иновативни, бързи, цветни дигитални системи, които поставят качеството и постоянството на ново по-високо ниво. Възможностите им за печат са опаковани със здрава конструкция, което ги прави идеалното решение за големи корпоративни отдели за централизирано производство и комерсиални печатници или копи центрове.

Карл-Фридрих Еденхуизен, Продуктов мениджър в Konica Minolta Business Solutions Europe, казва за новите производствени системи: “Поставяме нови стандарти в качеството на дигиталния цветен печат. Технологията е впечатляваща и сама по себе си убедителна: разделителна способност от 1,200 dpi, с 8-bit дълбочина, водно изглаждане на медиата и автоматична корекция на полутоновете. А това са само няколко от богатите характеристики отличаващи работата на двете нови системи от останалите марки.”

PRESS серията работят със S.E.A.D. II – собствената технология на Konica Minolta за обработка на цветовете. Тя комбинира няколко технически иновации, гарантиращи истинско възпроизвеждане на цветове при максимална скорост (60 страници в минута за bizhub PRESS C6000 и 71 страници в минута за bizhub PRESS C7000). Подобреното качество на изображенията и още по-ниската температура на изпичане при тежка медиа са факт благодарение на Simitri HD тонер.
Двете системи работят с широк диапазон медии с тегло между 64 и 300 гр/м2, като ново при тях е, че 300 гр/м2 се поемат дори при двустранен печат. За тях са предвидени три опционални вида RIP контролери – EFI Fiery, Creo Colour Server и уникалния собствен Konica Minolta контролер. Заедно с тях има избор на най-разнообразни довършителни опции – различни начини на перфорация и телбод, създаване на брошури и подлепени книжки.

Системата на Коника Минолта за отдалечена диагностика CS Remote Care осигурява проактивна поддръжка от момента на инсталация на машината. Системата прави постоянен анализ на състоянието на машините и позволява автоматизирана отчетност и превантивна поддръжка за максимално кратко време. Новата услуга Operator Replaceable Unit Management (ORU-M) допълнително оптимизира поддръжката като позволява на оператора на машините сам да подменя определни части и консумативи без намесата на техник от Коника Минолта. По този начин се намаляват потенциалните нередности, както и евентуални спирания на системата. Предимствата се виждат основно при фирмите с централизиран печат за вътрешни нужи или комерсиалните печатници. Услугата позволява на компанията да се грижи сама за себе си, ако тя го е пожелала.

bizhub PRESS C6000

bizhub PRESS C6000 е привлекателен избор за клиенти в лекия и средния производствен клас. Съчетава постоянство в цветовете, добро качество на печат и надеждност облечени в здрава рамка.  Със скорост 71 страници в минута, bizhub PRESS C7000 предлага атрактивно сътношение цена:изпълнение. И двата нови модела може да се оборудват с разнообразни опции за довършване.

За контакти:
Коника Минолта България
Тел. 02 489 95 66/67/68
Имейл: pp@konicaminolta-bg.com
www.konicaminolta.bg

Интернет портал за печатни технологии.