Нов модул за AccurioPress C2070 улеснява калибрацията на цветовете и регистрацията лице-гръб

989
Нов модул за AccurioPress C2070 улеснява калибрацията на цветовете и регистрацията лице-гръб

Новата серия системи за производствен печат AccurioPress C2070 на Konica Minolta вече позволява и добавяне на Color Care – IQ-501 модул, който да улесни и намали времето при калибрация на цветовете и регистрация лице-гръб.

Модулът предлага по-високо качество на цветовете, по-кратко време за изпълнение, по-ниски разходи, чрез намаляване на разходите за персонал и допринася за повишаването на конкурентоспособността на печатниците.

Добавянето на IQ-501 към AccurioPress C2070 позволява автоматично настройване на цветовете и прецизно настройване на регистрацията лице/гръб в реално време. Също така позволява автоматичен контрол на: баланса на плътността, управление на плътността на цветовете, настройка на максималната наситеност, създаване на ICC профили, корекция на преливките за гладки тонове както и отличен резултат при печат на релефни медии.

IQ-501 позволява всяка сутрин или когато смятате, че има нужда да извършите корекция на плътността, линеаризация, регистрация лице/гръб или дасъздадете ICC профил за ползваната медия. И всичко това за няколко минути. По този начин драстично се съкращава времето за настройка и се подобрява скоростта на работа на машината, като намалявате времето за изпълнение на поръчките.“, каза Томаш Вишневски, Консултант Производствени Решения в Коника Минолта България.

 

Color Care - IQ-501

Прецизно настройване
Тъй като ръчното регулиране не е необходимо, няма брак поради грешки при измерванията и т.н., може да се направи прецизно настройване на цвета и регистъра. „Ние предлагаме висококачествен печат без да са нужни специални умения.“, допълва Томаш Вишневски.

Регулиране на цветовете и регистрация лице/гръб в реално време
При активирана автоматичната настройка, IQ-501 ще измерва CMYKRGB+CMY контролни пачове и пасери в краищата на листа в реално време, въз основа на които ще извърши корекция на изображението, отново в реално време. Отпечатва сива градация (само К) до композитно CMY и автоматично коригира отклонението за още по-добър баланс на сивото. Също така, коригирането на максимална наситеност и коригирането на преливките се извършват автоматично. В допълнение към CMYK, корекцията се извършва и в адитивните цветове RGB плюс 3C (CMY).

Опростена е цялостната настройка на машината – „Баланс на плътността“, „Максимална наситеност“, „Корекция на преливките“, „Корекция на сивото“ могат да се коригират колективно.

„Автоматично създава ICC профили, създаването на такива чрез ръчни измервания би отнело около 30 минути, а с ColorCare модула по-малко от 5 минути.“, заяви Томаш Вишневски.

Валидиране на цветовете и отчет
Модулът дава възможност за измерване на основните цветове и отпечатване на отчет преди печатни задачи, критични към точен цвят. Измерва се ΔЕ отклонение и се разпечатва отчет за дадения тираж според зададени параметри или международен стандарт.

 

Color Care - IQ-501

Собствениците на AccurioPress C2070, решили да добавят IQ-501 модул ще изпитат значително намаляване на времето за ръчна настройка и намаляване на брака в следствие на разминаване на лице/гръб както и грешно пресъздаване на цветовете като за използването му няма нужда от специализирани умения.

За повече информация: Коника Минолта България

Тест на Konica Minolta Accurio Print C2060L
Обект на тестовете е моделът Konica Minolta Accurio Print C2060L.

Интернет портал за печатни технологии.