Нов JETvarnish 3D Web Color + от MGI и Konica Minolta

787
Нов JETvarnish 3D Web Color + от MGI и Konica Minolta

MGI и Konica Minolta представят новото решение за дигитален печат и облагородяване на етикети и гъвкави опаковки на Labelexpo Europe 2019.

 JETvarnish 3D Web Color +

 

JETvarnish 3D Web Color + е първото решение в света, което предлага интегрирано производство на гъвкави опаковки и етикети с дигитален CMYK печат с висока резолюция, персонализирани 2D/3D текстури и печат с фолио.
Международният пазар на етикети има прогнозиран ръст от 31 милиарда долара през 2018 до 41 милиарда през 2023. В областта на гъвкавите опаковки прогнозата е за ръст от 98 милиарда долара през 2016 до 132 милиарда през 2022 (според Markets and Markets Research).

Очакваните 38 000 посетители на Labelexpo ще имат възможност да видят пет различни системи за печчат и облагородяване от MGI и Konica Minolta, сред които са:
• Дигиталната цветна преса AccurioLabel 230, идеална за къси и средни тиражи, наследник на AccurioLabel 190, благодарение на която Konica Minolta стана един от ключовите играчи в производството на етикети в световен мащаб.
• JETvarnish 3D Web Color + цифрова печатна машина и система за облагородяване. Включва полуротационни функции за рязане и разделяне по дължина, както и станция за корониране на материала и флексо станция за нанасяне на праймер за максимална гъвкавост по отношение на материалите за печат. Гамата материали, които могат да бъдат декорирани с визуални и тактилни елемент включват медии, базирани на пластмаса, синтетика и хартия.

Възможностите за обработка на материалите са допълнени от автоматична система за пренавиване и самопочистваща се мастиленоструйна система за увеличена ефективност на производството. JETvarnish 3D Web Color + анализира всеки екземпляр от продукцията с интелигентна и адаптивна система за следене на регистъра AIS Smartscanner.

MGI и Konica Minolta провеждат демонстрации как дигиталният печат и облагородяване могат да позволят на марките и потребителите на печатна продукция да създадат визуално въздействащи продукти с висока добавена стойност. Приложенията включват бутилки, кутии, термосвиваеми ръкави, торби, етикети и промоционални продукти.

Sensing технологията за калибрация на Konica Minolta и софтуерните решения JETvarnish 3D Image Editor и Job Cost Calculator са производствени инструменти, които увеличават ефективността и оптимизират производителността за всяка поръчка за печат.

Източник: пресинформация на Konica Minolta
Текста написа: Мартин Новев 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.