Представиха дигиталната машина за поставяне на частичен лак и топъл печат MGI Jetvarnish 3DS

2021
Представиха дигиталната машина за поставяне на частичен лак и топъл печат MGI Jetvarnish 3DS

Коника Минолта България събра представители на офсетовия и дигитален печатен бизнес, рекламни агенции и журналисти на специално събитие посветено на официалното представяне на MGI JETVARNISH 3DS.

Дигиталната машина е предназначена за полагането на частичен УВ лак и топъл печат с цифрова технология на печат. Възможностите и променят стандартите с уникалното съчетание от технология и креативност! Събитието озаглавено 3DSenses и с надслов Look, Touch & Feel се проведе в новия индустриален шоурум на Коника Минолта България и даде възможност на присъстващите да се насладят на 3D магията.

 

гости на Коника Минолта България

Събитието бе открито със специално създадено за вечерта 3D светлинно шоу и проекция на MGI JETVARNISH 3DS, която впечатли гостите и представи предимствата на технологията, сред които бързина, висока производителност, прецизност и бърза възвръщаемост на инвестицията.

 

Елена Дречева-Владимирова

Елена Дречева-Владимирова, изпълнителен директор на Коника Минолта България, направи кратко представяне на компанията, портфолиото й в Индустриалния печат (MGI, печат на етикети и текстил, мастиленоструен печат) и тенденциите на пазара. “Клиентите все по-често поръчват къси тиражи и искат готовата продукция веднага. Според проучване на drupa Global Insights дигиталният печат е 16.1% като стойност от глобалния печат и 2.9% като обем, a през 2021г. се очаква да достигне 19% пазарен дял. Що се касае до компаниите от сектора – над 60% от тях нямат бизнес план, по-малко от 20% имат достатъчно оптимизирани работни процеси, а по-малко от 10% от компаниите активно предлагат крос – медия кампании на техните клиенти.”, сподели тя.

Драгомир Милушев, търговски директор на компанията, представи резултати от проучване на InfoTrends за употребата, ефективността, цената и клиентските очаквания при дигитално положени специални ефекти в САЩ и Западна Европа, озаглавено „Отвъд CMYK: Използването на специални ефекти в дигиталния печат“.  Според проучването има огромен потенциал за дигитално обогатяване на промоционални печатни продукти – нещо, което малцина предлагат. Приблизително половината от интервюираните обмислят покупка на такъв тип оборудване в следващите 2 години, като 42% твърдят, че 3D ефекта задължително им трябва, а според 30% от анкетираните фолиото е задължителен елемент в обогатяването на печатните материали. Друг интересен факт е прогнозираният обем на дигитално обогатени отпечатъци да расте с 27% CAGR от 2015г. до  2020г., достигайки 25 милиарда страници през 2020г. Печалбата за печатници от такива продукти може да бъде много висока (50% до 400%), давайки много бърза възвращаемост на закупеното оборудване.

 

Венцислав Бичаков Алианс Принт

На гостите бе направена и демонстрация на възможностите на MGI Jetvarnish 3DS&iFOIL, като част от тях са цифрово полагане на UV частичен обемен лак и фолио, без допълнителна подготовка на пластини или сито форми, цифровия файл се подготвя при поискване, моментно съхнене и фиксиране, възможност за лакиране с променливи данни.

 

Томаш Вишневски

 

Благодарение на Artificial Intelligence SmartScanner, автоматично се прочита, анализира и сравнява целият лист с референтният файл, като има възможност да се коригират в движение всякакви отклонения без използването на каквито и да е маркери. Ползите от технологията са бърза подготовка, идеална е за къси и средни тиражи, постига се различна дебелина на лака с едно преминаване. Голямо предимство на технологията е, че може да се лакира директно върху офсетови отпечатъци или такива от тонерно базирани цифрови печатни машини, без да е необходимо предварително ламиниране. Не на последно място предлага нанасяне на лакови покрития с различната дебелина от 21 до 116 микрона с високата скорост достигаща до 2 298 страници в час.

 

Анастасия Салабашева Булгед

Гостите се насладиха още на  приготвени пред очите им десерти и коктейли от бъдещето, магиите на фокусник, използващ карти, специално подготвени  и лакирани на MGI Jetvarnish 3DS и на специално подготвен за всеки гост комплект от множество семпли с приложенията на технологията и тяхна снимка от събитието със специален фолио ефект.

 

Представяне на Коника Минолта

Можете да заявите своята персонална демонстрация на MGI Jetvarnish 3DS&iFOIL на marketing@konicaminolta.bg. 

 

Екипът на Коника Минолта

За контакти:
гр. София
ул. Витошки камбани №9
сграда Kambanite Green Offices, ет. 4
Тел.: 0700/ 420 22
e-mail: marketing@konicaminolta.bg
www.konicaminolta.bg
facebook:  www.facebook.com/kmbulgariapp

Интернет портал за печатни технологии.