Премиум технология обещава ефектни печатни продукти

2176
Премиум технология обещава ефектни печатни продукти

Konica Minolta Business Solutions Europe (Konica Minolta) представя JETVARNISH 3DS – усъвършенствана UV печатна машина за нанасяне на частични покрития и първи продукт от новото сътрудничество с MGI.

JETVARNISH 3DS

 

Konica Minolta и MGI формират техния стратегически съюз преди повече от година, с цел ускоряване на иновациите и комерсиализацията на следващото поколение цифрови решения за печат. JETVARNISH 3DS комбинира доказаната UV технология на MGI с мастиленоструйните печатащи глави на Konica Minolta. Това осигурява идеалното решение за 3D и традиционно 2D частично UV лакиране за тиражи от едно до хиляди, което позволява на печатниците да предлагат на своите клиенти услуги с истински добавена стойност..

JETVARNISH 3DS е разработена и се произвежда от MGI изключително за Konica Minolta, които държат световните маркетингови права за това усъвършенствано устройство за частични UV покрития. С помощта на JETVARNISH 3DS може да се прилага прозрачно UV покритие на всяка определена зона от изображението. Зоналното UV покритие може да се прилага върху ламинирани повърхности, офсетов печат и директно върху тонер, за размери от А4 до максимален печатен размер от 36,4 cm х 104 cm. Тъй като дебелината на покритието може да се регулира от 15 µm до 100 µm, могат да се реализират както задания с 2D частични UV покрития, така и 3D приложения с невероятни обемни ефекти. За 1 час могат да бъдат лакирани до 2298 страници размер SRA3.

„С намаляването на маржовете, доставчиците на печат трябва да търсят начини за диференциация на техните услуги и да осъвременят своите печатни продукти. Предлагането на частични UV покрития, за облагородяване на конвенционалния CMYK печат, позволява на печатниците да произвеждат на първокласни продукти, които могат да бъдат продавани с атрактивна надценка. Това имаше предвид Konica Minolta, когато променихме нашите дългогодишни бизнес отношения с MGI в стратегическо партньорство в началото на 2014″, обяснява Олаф Лоренц, генерален мениджър, международен маркетингов отдел, Konica Minolta Business Solutions Europe.

JETVARNISH 3DS е идеално разширение за цифровите системи за печатно производство на Konica Minolta, както и за всяка друга марка принтери или офсетова печатна машина. Прилагането на частични UV покрития като най-горен слой прави разпечатките по-ярки, тактилни и изключителни. Лакът добавя творческо усещане на широк спектър от приложения, включително корици за книги, визитки или поздравителни картички, брошури, листовки, плакати, списания, фотокниги, етикети, опаковки и много други. Това прави JV 3DS интересна добавка за всеки доставчик на печатни услуги, независимо дали работи с тонер, офсетов печат или със система за мастиленоструен печат.

„С въвеждането на JETVARNISH 3DS, Konica Minolta възнамерява да диференцира своите предложения, в подхода си към различни групи клиенти и навлизане на нови пазари“, добавя Олаф Лоренц. „Нанасянето на зонално UV покритие е нашето уникално предложение за нашите клиенти – то им дава възможност да добавят стойност към техните печатни продукти, нещо, за което преди са давали поръчките на подизпълнител, сега могат да го правят на място, да бъдат различни и да спечелят нови клиенти, както и нови поръчки. С други думи, нашето сътрудничество с MGI отваря атрактивен нов потенциал както за нас, така и за нашите клиенти.“

Вижте още технически спецификации на JETVARNISH 3DS.

Източник: www.konicaminolta.eu
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.