Първи успешни изпитания за MEMS главите на Konica Minolta

1128
Първи успешни изпитания за MEMS главите на Konica Minolta

Компанията обяви, че новите печатащи глави, разработени на базата на патенованите ѝ MEMS технологии, успешно са били изпробвани за пръв път на drupa.

MEMS (Микро електро механични системи)

 

MEMS (Микро електро механични системи) са набор технологии от миниатюрни механични системи на силиконова или стъклена основа. Производството им изисква технологии за производство, чиито допуски се измерват в микрони. На drupa, експерти демонстрираха за пръв път пред индустрията възможностите на печатащите глави MEMS. Те са разработени за печат на рекламни материали, етикети и за различни индустриални приложения. Те са проектирани, за да могат да се справят с разнообразни пазарни потребности.

Дюзите, подредени с висока гъстота, позволява както печат с висока разделителна способност, така и позволяват главите за печат да са по-компактни. MEMS технологиите са базирани на опита и разработките на Konica Minolta Group, които са ги създали, за да отговорят на различни пазарни потребности.

Katsuaki Komatsu, изпълнителен директор на звеното за мастиленоструен печат на Konica Minolta, заяви, „Реакцията на посетителите на тези първи тестове на drupa бяха изключително позитивни и ни дадоха още повече увереност, за да продължим напред. С възможността да осигурят по-висока разделителна способност, съвместимост с повече типове мастила и по-висока устойчивост на мастилата, тези инкджет глави ще удовлетворят и дори надхвърлят потребностите на пазара.”

Източник: konicaminolta.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.