Решение за производство на етикети от Konica Minolta

1153
Решение за производство на етикети от Konica Minolta

Машината за печат от рола на рола със сух тонер се нарича bizhub Press C71cf .

печат от рола на рола със сух тонер bizhub Press C71cf

 

Решението използва решение за развиване и навиване на хартията на Miyakoshi. Olaf Lorenz, генерален Konica Minolta, каза, че японският производител е предпочел да опрости устройството на печатната машина като не използва лазерна щанца.

C71cf има максимална ширина на печат 320 mm ма рола с ширина 330mm и максимален размер на изображението от 1200x320mm. Скоростта на печат е 18.9 метра в минута. Тя използва нискотемпературна технология и Simitri HDE и може да печата на широка гама материали, включително полипропилен и синтетична хартия. Машината печата в CMYK но с поред Lorenz е възможно да предложи и други опции в бъдеще.

Вярваме, че има пренасочване от традиционната флексография към цифровия печат и че това се случва много бързо,“ заяви Lorenz.

Източник:
konicaminolta.eu
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.