2,2 млн. евро приходи за 2009 година отчете Коника Минолта у нас.

3873

Това обяви управителят на Коника Минолта България Елена Дречева-Владимирова на организирания от компанията партньорски семинар. Приходите са с 21% по-малко, в сравнение с 2008 година.

Елена Дречева-Владимирова39% от нетните продажби на компанията се дължат на устройства, всичко останало е свързано с реализация на консумативи, аксесоари, резервни части и C+M договори. Въпреки тежката ситуация от миналата година и трудните първи три месеца на 2010 г., Коника Минолта е показала за пръв път много добри резултати по отношение реализацията на черно-бели А3 мултифункционални устройства. С това Коника Минолта е затвърдила лидерските си позиции в този сегмент.

През 2010 година компанията ще се фокусира върху засилването на позициите в производствения печат и в предлагането на OPS (Optimized Print Services) платформа за аутсорсинг на печатни услуги.

„Основната ни идея чрез OPS е да освободим клиента от грижата му за печат – уточни Елена Дречева-Владимирова, управител на Коника Минолта за България. – Програмата е подходяща за средни и големи компании. Имаме вече два реализирани такива проекта и около шест отворени, по които се работи. Office1 приложиха тази програма в офиса си на бул. „Цариградско шосе“ и вече системата работи около месец. Другата компания е Шенкер България. Това означава, че прилагането на тази програма е възможно на практика.“

Елена Дречева-Владимирова смята, че пазарът на производствени машини тепърва ще се развива и Коника Минолта има голям потенциал в тази сфера.

Източник: Коника Минолта Х.Б.С – клон ООД

Интернет портал за печатни технологии.