3 блиц въпроса с Claas Bickeböller

2445
3 блиц въпроса с Claas Bickeböller
Spread the love

Вижте какво ни каза експертът в управлението на цвета след семинара, организиран от Коника Минолта.

inline_105_/images/2015/03/km2_q2rx.jpg

 

Кой е Claas Bickeböller

  • Продуктов мениджър Графични Решения на Konica Minolta за целия свят
  • Председател на работната група за дигитален печат към Fogra
  • Разработва PSD – Process Standart Digital – стандарт за сертифициране на дигитални печатници и ISO 15311 – стандарт за дигитален печат, по който в момента се работи
  • Сертифициран одитор за Fogra PSD сертификат и Fogra сертифициран експерт за дигитален печат. 

 

Няколко думи за теб, Claas
Имам диплома по печатните технологии от университета във Вупертал (Германия). Работих за Fogra 5 години в направленията предпечат, управление на цвета и дигитален печат.
Продуктов мениджър съм в  Konica Minolta Sensing и съм отговорен за създаването на решения за графичния пазар в областта на управлението на цвета.  Обучавам екипите ни по продажбите и нашите клиенти.  Част съм от екипа, който изгражда процесите за стандартизация като Fogra Digital Printing Working Group и ISO TC130.

 

inline_247_/images/2015/03/km5_witl.jpg

Какво е Fogra PSD сертификат?
Fogra PSD® – стандарт за сертифициране на дигитални печатници е първият сертификат за производствен дигитален печат.  Сравнен със стандарта PSO, който описва параметрите на процесите в офсетовия печат, PSD® е стандарт за качество на печата. Така, независимо от използваната марка, модел и дори технология, можете да съдите дали вашият отпечатък е в границите на спецификациите.  Konica Minolta има експерти, сертифицирани по Fogra, които могат да ви помогнат с въвеждането на необходимите процедури и могат да проведат одита по сертифицирането. Отпечатъците се изпращат до лабораторията на Fogra за верифициране след одита. Ако изпратените отпечатъци отговарят на стандарта, печатницата получава своя сертификат.  Чрез нашия PPS (Print Production Server) резултатите могат да бъдат проверени предварително.

 

inline_328_/images/2015/03/km3_let6.jpg

 

Вижте всичко за сертификата тук.

Защо българските дигитални печатници трябва да имат Fogra сертификат?
В Европа фирмите, които купуват печат очакват да получат качество, независимо от използваната марка машина, технологията, мястото и времето. Fogra PSD® е единствената рамка, която дава обективен контрол на производствения дигитален печат. Ако фирмата, която купува печата, не получи това, което очаква никога повече няма да даде поръчка на съответната печатница. Сертификатът Fogra PSD® показва, че печатницата може да предложи това контролирано качество. 

 

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър