AccurioLabel 230 – новата звезда в етикетния печат

130
AccurioLabel 230 – новата звезда в етикетния печат

В кризисни условия секторите в печата, които остават значително стабилни са производството на етикети и на опаковки. В портфолиото на Konica Minolta едно от най-успешните индустриални решения е дигиталната преса AccurioLabel 230.

Какво представлява AccurioLabel 230?

AccurioLabel 230 е наследник на система AccurioLabel 190, с над 500 инсталации AccurioLabel по целия свят.
Дигиталната печатна машина е идеална за професионалните производители на етикети, които са изправени пред ограниченията, свързани с по-нисък тираж. Системата на Konica Minolta би допълнилa съществуващите им конвенционални машини, като им позволи да са гъвкави и да изпълняват краткосрочни поръчки, които са по-печеливши. AccurioLabel 230 се справя с почти всички типове субстрати, които са общи за индустрията на етикетите. Дигиталната машина предлага добавена стойност, лесна настройка и оптимизиран печат, освен това е идеален вариант и за търговски, и за дигитални печатници, които да разширят възможностите на съществуващия си бизнес. AccurioLabel 230 намалява продължителността на изпълнение и сроковете за доставка, позволява персонализиране и производство на печатни тиражи при поискване. Печатната машина предлага голяма производителност, качество на изображението и лесна употреба, помагайки Ви да се отличите и да навлезете на нови пазари.

 

AccurioLabel 230

 

Кога беше представен и към кой пазар е насочен?

AccurioLabel 230 е представена на Label Expo през септември 2019 г. Дигиталната преса на Konica Minolta е от полза за клиентите по отношение на производителността, гъвкавостта и стабилността, тъй като продължава да увеличава присъствието си на пазара на дигитални етикети.

Докато моделът отвън изглежда идентичен с предшественика си AccurioLabel 190, новият 4-цветен AccurioLabel 230 има важни подобрения, включително значително увеличение на скоростта, по-висока производителност, опция за надпечат, без да се изисква загряване, по-малко отпадъци и по-прецизна регистрация на печата, както и възможност за довършителни процеси непосредствено след печата. AccurioLabel 230 е създадена според изключително утвърдената технология на AccurioPress на Konica Minolta, добре известна с изключително качество на печат и съвместимост със субстрата. Печатната машина е насочена към късите и средните тиражи и е подходящ за производители на етикети, търговски печатници, опаковъчни фирми и други.

 

AccurioLabel 230

 

Как работи?

Базирана на AccurioLabel 190, AccurioLabel 230 е проектирана по електрофотографска технология, използвайки CMYK цветовата гама. Тъй като за цифровия печат не е необходима печатна форма, данните се прехвърлят дигитално и няма аналогов процес като изработка на форми, ръчно регулиране на цветовете и т.н., и се осъществява ефективен работен процес от получаване на файловете до печата.

При дигиталния печат на етикети има по-голяма гъвкавост при разработката на дизайна и е улеснен контрола на цветовете. Липсата на междинни фактори, които влияят на печатния процес дава възможност за бързо препечатване на етикета, отпечатан в минал период и висока степен на повтаряемост на качеството на отпечатаната продукция. Високата резолюция на печат до 3600dpi, комбинирана с технология за реализиране на гладки криви на текстове и тънки линии, осигурява качество близко до това на офсета.

 

 

Контролът на растеризацията при AccurioLabel 230 се извършва чрез разделяне на всяка точка на три сегмента, което води до еквивалентна резолюция 3600dpi. Високата разделителна способност, 8-битовата градация на цветовете в комбинация с разработената от Konica Minolta технологията за откриване и изглаждане на контурите на шрифтовете, осигурява най-високо качество в своя клас за възпроизвеждане на текст / тънка линия. Изглаждането на контурите може да бъде зададено на едно от пет различни нива, което спомага да се улесни настройката на ширината на малкия текст и четливостта на очертани текстове с полутонов фон.

Какви са предимствата на AccurioLabel 230 пред AccurioLabel 190?

 • Скорост: скоростта от 23.4 м./мин. представлява увеличение със 73%, тъй като по-голяма част от самозалепващата хартия и филмите (включително PP и PET) вече могат да бъдат отпечатвани на пълна скорост.
 • Производителност: AccurioLabel 230 може да печата до 1000 м. непрекъснато, без да изисква повторно калибриране, като клиентът може да избира между две ширини на хартията (от 250 до 330 мм.).
 • Надпечат: добавянето на тази опция позволява на AccurioLabel 230 да печата безпроблемно върху носители, предварително отпечатани чрез конвенционален печат. Например – печат върху бял фон.
 • Без загряване / по-малко отпадъци: времето за подготовка между задачите е намалено до минимум, благодарение на усъвършенстван алгоритъм за състояние на машината в изчаквателен режим.
 • Подобрена регистрация на печат: вграденият детектор за скорост за подаване на медия също намалява разхищението на хартия. Детекторът за скорост на AccurioLabel 230 разпознава скоростта на подаване на медията, гарантирайки точна регистрация на печат.
 • Лесно подравняване на хартията: водачи на медията както за развиване, така и за навиване, за оптимално и точно подаване на носителя.

Колко лесно се използва?

Задачите по поддръжката на AccurioLabel 230 не са сложни и могат да се изпълняват за кратко време. За разлика от задачите, които отнемат твърде много време при аналогови машини, като настройките на цвета например, при тази дигитална машина се изпълняват бързо и лесно. Работата е интуитивна, като следвате инструкциите на екрана; няма нужда от задълбочено и дълго обучение на операторите. Лесното обслужване и работа на машината освобождава време и позволява на оператора да изпълнява и други задачи.

Какво обучение се предлага?

Konica Minolta предлага пълно техническо обслужване, първоначално обучение и консултации.

Спецификации:

 • Технология – Електрофотография със сух тонер;
 • Разделителна способност 1200 x 1200 dpi x 8 bit 1,200 x 3,600 dpi еквивалент;
 • Ширина на ролата 250 мм до 330 мм;
 • Макс. размер на отпечатаното изображение 1,195 x 320 мм;
 • Макс. ширина на печатаемо изображение 320 мм;
 • Грамаж / дебелина на субстрата 81 до 256 гр/м²;
 • Възможни субстрати: хартия, YUPO, PP, PET;
 • Скорост на печат 23.4 м./мин. на повечето субстрати;
 • Габарити на пресата (Ш х Г х В) 3,869 х 1,141 х 1,478 мм;
 • Тегло на дигиталната машина 942 кг;
 • Уеб контролирана интегрирана система за ръководство (BST) при развиване и навиване;
 • Възможност за свързване с външни довършителни устройства по избор;
 • Вътрешен контролер за управление Konica Minolta Controller IC-605B;
 • Софтуерно решение за дигитален монтаж на файловете също се предлага при поискване.

Повече информация за модела можете да намерите на сайта на Коника Минолта България.

Източник: Коника Минолта България

Интернет портал за печатни технологии.