Двойна продуктивност и скорост с AccurioPress 6272P

103
Двойна продуктивност и скорост с AccurioPress 6272P

Konica Minolta представи AccurioPress 6272P – производствената система, която ще помогне на клиентите да преоткрият възможностите, които крие монохромния печат. Търговските печатници, копирните центрове и вътрешните печатни отдели могат да се възползват от напълно конфигурираната нова дигитална преса на Konica Minolta.

Технологията, базирана на две печатни тела, е в основата на новата машина на Konica Minolta. Именно тази технология позволява да бъдат отпечатани над 15 000 изображения в час в един интегриран производствен процес. AccurioPress 6272P е наследникът на утвърдения AccurioPress 6136P, като предлага две машини са свързани чрез релеен модул TD-502 с цел удвояване на предимствата и подпомагане конкурентоспособността на клиентите при актуалните обстоятелства на пазара за монохромен печат с голям обем.

 

AccurioPress 6272P

 

Комбинацията от две печатни тела в една цялостна система осигурява двойно по-висока скорост, а следователно и удвоена производителност, както и гарантира печатен процес без забавяния или спирания. Автоматичното подравняване лице-гръб и функцията за регулиране на изкривяването гарантират прецизна дуплексна регистрация. Допълнителният модул за управление на качеството IQ-501 поддържа постоянно и стабилно качеството без допълнителни затруднения. Включена е и система за охлаждане, което гарантира възможността готовата продукция да се обработва веднага офлайн след отпечатване.

Новоразработен „pass-through“ режим подсигурява производството в редките случаи на грешка. Друго предимство е, че с TD-502 клиентите могат да надградят своя съществуващ AccurioPress 6136P и да увеличат двукратно своята производителност, постигайки тази на AccurioPress 6272P.

Други основни характеристики на Konica Minolta AccurioPress 6272P са:

  • Вакуумно подаване на хартия за безпроблемна работа със субстрата през целия производствен процес. За офсетов отпечатък и за материал с покритие, както и при условия на висока влажност, може да се добави допълнителен нагревателен модул като допълнително подобрение.
  • Усъвършенствана обработка на цветовете (Screen-Enhancing Active Digital Process – S.E.A.D.X обработка на изображенията) – собствената технология от пето поколение на Konica Minolta за съвършена обработка на цветовете, която съчетава набор от технически нововъведения, за да гарантира наистина изключително възпроизвеждане на цветовете при максимална скорост.
  • Simitri HD тонер за осигуряване на най-високо качество на изображението
  • Тегло на хартията между 40 и 350 грама с размери до 324×483 мм.
  • Модул за подреждане и голямо разнообразие от опции за довършителни работи с интерфейс към външни доставчици (напр. Plockmatic и GBC)
  • Собствен контролер на Konica Minolta, както и мощни софтуерни инструменти като AccurioPro, предлагащи разширена функционалност и пълна свързаност от входа до изхода.

 

„Дълги години натрупване на знания и глобален опит са комбинирани в свързващия релеен модул TD-502, за да се гарантира, че тази система отговаря на изискванията на клиентите в среда за печат с голям обем. Konica Minolta AccurioPress 6272P ще осигури ключов стълб в нарастващото ни портфолио от производствени преси за нашите клиенти, за да могат те да се възползват максимално от потенциала на пазара.“ – каза Инес Венеман, продуктов мениджър „Професионален печат“, Konica Minolta Business Solutions Europe.

 

Г-жа Венеман добави: „Този старт на продажби е още един пример за това как подкрепяме дигиталната трансформация на компаниите на нашите клиенти по сектори и отрасли, чрез усъвършенствана автоматизация, по-малко човешка намеса и по-висока производителност с осезаеми ефекти, водещи до увеличена, висококачествена продукция с по-малко отпадъци.“

 

Повече информация: Коника Минолта България

Интернет портал за печатни технологии.