bizhub PRESS C8000 вече и в България

3681

Водещият модел на Konica Minolta за дигитален производствен печат вече е достъпен за продажба от януари тази година.

Новият модел на Konica Minolta, bizhub PRESS C8000, вече е достъпен за продажба и в България от януари тази година и дава допълнителна сила на гамата цветни производствени цифрови системи. Той представя изключителна цветова коректност и управление, гъвкава и подобрена работа с медии и впечатляваща производителност. Системата бе представена на еввропейската аудитория още през май 2010, по време на изложението IPEX. Още тогава привлече сериозен интерес и потенциални сделки.

Bizhub PRESS C8000 е водещият модел на новите Konica Minolta PRESS машини. Те са предназначени за среди с комерсиален офсетов печат. Съпровожда се от по-малките си братя bizhub PRESS C6000 и bizhub PRESS C7000/P, които бяха представени на българския пазар още през октомври 2010. С новата марка PRESS, Konica Minolta заздравява позициите си на арената на дигиталния производствен печат. Силните страни на bizhub PRESS C8000 са в качеството на изображението, издържливостта, гъвкавостта при работа с медии и надеждността за производство на големи обеми.

“На миналогодишния IPEX, нашата bizhub PRESS C8000 бе най-успешно представената машина на пазара на дигиталния производствен печат,” сподели Карл-Фридрих Еденхуизен, Продуктов мениджър Група Производствен печат в Konica Minolta Business Solutions Europe. “Убедени сме, че стартът на продажбите ще бъде еднакво положителен навсякъде. Търсенето на новите ни дигитални цветни преси започна веднага след презентацията и първите модели вече са продадени.”

Сред причините за впечатляващия дебют на bizhub PRESS C8000 са високото качество на изображението, което е изключително близо да качеството на офсетовия печат. Това се отнася предимно за лъскавината на отпечатаните продукти, която се дължи на собствения тонер на Коника Минолта трето поколение – Simitri HD+, които е разработен специално за новата преса и се използва единствено от нея. Отделно от това, машината впечатлява потeнциалните си клиенти с бърза скорост и широк диапазон на използвани медии. Могат да се отпечатат 80 A4 цветни страници в минута при максимално тегло на медиата 350 гр/м2. Максималното месечно натоварване на машината достига 500,000 листа.

Konica Minolta bizhub PRESS C8000

Bizhub PRESS C8000 работи с външни RIP контролери на EFI (IC-306) и CREO (IC-307). Възможни са различни конфигурации с довършителни опции – създаване на брошури и подлепване на книги с топло лепило или телбодиране, сгъване и подреждане, всичко в зависимост от конкретните нужди на клиента. За повече подреденост и улесняване на ежедневните или регулярни поръчки, към bizhub PRESS C8000 може да се добавят решенията за автоматизация на работния поток и web-2-print Printgroove JT Man и Printgroove JT Web. С тяхна помощ както вътрешния печат, така и външните клиенти работят при едни и същи условия, отговарящи на общи изисквания, съобразени с капацитетите и възможностите на машината. Така се осигурява максимума производителност, ефективност и модернизиран работен поток, където заявките се обработват бързо, произвеждат надеждно и човешкия труд е сведен до минимум.

За контакти:
Нора Игнатова
Консултант Производствен печат
Коника Минолта България
Тел. 02 489 95 66/67/68
Емейл: pp@konicaminolta-bg.com
www.konicaminolta.bg

Интернет портал за печатни технологии.