Digital Image Square – технологична разходка с Коника Минолта България

1567
Digital Image Square – технологична разходка с Коника Минолта България

Шоурумът на Konica Minolta в Лангенхаген, Германия и най-актуалното печатно оборудване.

По покана на Коника Минолта България направихме една технологична разходка в Digital Image Square в европейската централа на компанията. Имахме шанса да надникнем в шоурума на компанията и да разгледаме най-новото печатно оборудване за производствен печат на Konica Minolta.

Избрахме няколко акцента – оборудване, което се предлага и на българския пазар от Коника Минолта България.

Възможности за довършителни обработки на печатната продукция

От началото на 2017 Коника Минолта България предлага решенията на MGI за печат и довършителни операции.

 

Очаквайте MGI Jet Varnish 3DS скоро в шоурума на Коника Минолта България, който ще бъде наличен за демонстрации за клиенти. 


MGI iFOIL

Тази технология ви дава богати възможности за облагородяване на печатната продукция с топъл релефен печат. Машините са допълнителни модули към печатните машини: MGI Meteor DP8 700S+iFoil-T и Jetvarnish 3DS+iFoil-S

 

Технологията е изцяло дигитална и няма нужда от изработка на клишета, подходяща е за тиражи от една до хиляди бройки, включително с възможност за персонализация на всеки отпечатък. Освен с хартия MGI IFOIL работи със синтетични материали – полиестер, PVC и полипропилен. Могат да бъдат използвани до 3 различни и ефектни фолиа едновременно по време на печат с едно преминаване през машината. Тя не работи на клик програма и могат да се използват стандартни фолиа за топъл печат от различни доставчици.

 

Приложенията на технологията са много и разнообразни – луксозни опаковки, корици на книги и списания, покани, картички, холограмни ефекти на различни печатни продукти и други.

 

 

MGI Jet Varnish 3DS
Машината за обемен лак на MGI дава възможност за уникални 3D ефекти върху отпечатъка. 100% дигитален процес без предварителни подготовки. От 1 до хиляди бройки.

 

  • Работи както с дигитални, така и с офсетови машини и може да покрие формат Max. 36.4 x 102 cm / 14.33 x 40.15”.
  • Ефектният лак може да бъде обемен – дебелината на UV покритието е променливо, в границите от 15 до 200 микрона върху един лист.
  • Всичко това се случва без необходимост от допълнителни подготовки, изготвяне на пластини, като технологията позволява производство на единични бройки.
  • Медиите могат да бъдат с размер до 52х105см и тегло до 450 гр/м2.
  • Специфичното е, че не е необходимо предварително ламиниране на продукцията, излязла от дигитален печат.

Контролът на производството става посредством с AIS (Artificial Intelligence SmartScaner), което елиминира нуждата от маркери за напасване на маската към изображението.

 

Приложенията са разнообразни – 3D ефекти за луксозни опаковки, списания, покани, картички, брошури, постери и други.

Акценти сред листовите печатни решения

Accurio Press C2070

Бестселърът при цветните дигитални устройства на Konica Minolta – новият бранд за производствен печат.

С тази дигитална машина можете да печатате с високо качество и да разчитате на богат набор от довършителни операции и стабилна регистрация лице-гръб.

Машината печата до 350гр/м2 и с високо качество на изображението. Едно от най-големите й предимства е, че в стандартната конфигурация е включена входяща тава с възможност за използване на медии с размер до 750мм. Отделно от това може да печата банери с дължина до 1 200мм. Машината е подходяща за печат на корици, брошури А3 със сгъвки, пликове и книги с термолепене. Дава отлично съотношение на евтин продукт с добро качество, който може да се произведе изцяло inhouse.

 

 

 

bizhub C1100
Най-бързата производствена машина на Konica Minolta.
Подходяща за копирни центрове и печатници, които търсят висока скорост и ефективност при големи обеми печатна продукция. Машината предлага еднаква скорост – 100 листа /мин. при разнообразни грамажи хартия от 55 до 350гр/м2 при автоматичен двустранен печат.

 

Използва се тонер Simitri® HD E и усъвършенстваните технологии на Konica Minolta – S.E.A.D. IV за генериране на изображението, стохастичен растер, контрол на стабилността, контрол на плътността на цветовете. Тези технически параметри гарантират качествени изображение и постоянство при печат.

 

Заложени са и множество довършителни операции – перфориране, топло лепене, поставяне на спирала и автоматично подреждане на готовата продукция в стакери с максимален капацитет до 10 000 листа.

 Ролен дигитален печат на етикети

bizhub PRESS C71cf
Високопроизводително решение за производство на етикети в малки тиражи. Идеален избор за печатници, които имат нужда да прехвърлят малките си поръчки от конвенционалните си към дигитални машини, за да бъдат по-гъвкави и бързи в производството. С този тип оборудване печатницата може да навлезе на нови пазари като добави персонализация и добавена реалност в своите етикети.

 

bizhub PRESS C71cf е базирана на доказаната технология със сух тонер на Konica Minolta. Машината печата с резолюция от 1200×1200 dpi и е решение за компании, които искат да навлязат в цифровото производство на опаковки и да получат ефективно решение за къси тиражи.

 Лазерно щанцоване на етикети на компанията Grafik Maskinfabrik
Решенията, които предлага Konica Minolta за рязане на ролни етикети са на датската компания Grafik Maskinfabrik.

 

Лазерните щанци работят с дигитални машини и се предлагат в различни формати и модули според нуждите на клиента. Има флексо секция за цялостен лак, лазерна щанца и навиващо устройство.

 

Широкоформатен печат

Коника Минолта България вече предлага и широкоформатни принтери на EFI.
Моделът H1625LED е производствен плоскопечатен принтер за печат с високо качеството на изображението с четири цвята (CMYK) плюс бяло (W). Може да печата на разнообразни медии с дебелина до 5см и в различни формати до 165см.

 

 

Приложенията в голям формат са за вътрешна и външна декорация – плакати, табели, знаци, тапети, фолио, постери, лентикуляр, директен печат върху мебели. Принтерът може да печата директно и върху по-малки продукти от пластмаса, дърво, метал и други материали.

 

 

Любопитни факти и впечатления от посещението ни

 

AccurioJet KM-1 първата мастиленоструйна машина на Konica Minolta с формат В2 вече е продадена в Германия. Купувачът е дигитална немска печатница, дългогодишен клиент на Konica Minolta. Вижте повече за продажбата на машината тук.

 

Благодарим за поканата на Коника Минолта България за възможността да посетим Digital Image Square и да се запознаем с гостоприемния екип на компанията.

 

Вижте и това видео:

 

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър