International DuPont Packaging награда за MGI JETvarnish 3D

1304
International DuPont Packaging награда за MGI JETvarnish 3D

Технологиите, за които е присъдена наградата включват интелигентна регистрация, подобрено управление на материалите за печат и персонализирано фолиране за картонени опаковки, гъвкави опаковки и етикети.

награда за MGI JETvarnish 3D

 

MGI спечели втора поредна награда за DuPont за иновация в областта на опаковките. Международното жури от експертни съдии от производители за глобални марки и специалисти в областта на опаковките избра JETvarnish 3D за диамантена награда за отлично представяне в опаковъчната индустрия.

През 2016 съдиите на DuPont присъдиха първата награда за „Лидерство в иновациите“ за цифровата технология на MGI JETvarnish 3D.

Предимства и достойнства на JETvarnish 3D
David Luttenberger, главен съдия и директор на опаковките на Mintel Group, водеща международна фирма за маркетингови проучвания, каза: „Дигиталният процес за декорация MGI JETvarnish 3D е изключителен пример за иновация в опаковките в най-добрата ѝ форма. Това е революционно технологично достижение в дигиталния печат.”

Официалното изявление на DuPont включва следните изявления от елитното жури:

„Тази технология позволява на компаниите да постигнат луксозен изглед на своите картонени опаковки и етикети без времето и разходите, породени от използване на традиционните сита, пластини и щанци. MGI опрости процеса на декорация за производители, печатници и довършителни специалисти.“

„JETvarnish 3D драматично увеличава скоростта и възможностите за извеждане на нови продукти на пазара на по-ниски цени. Софтуерът позволява бързо създаване на прототипи за представяне на нови продукти и управление на производство в големи тиражи.

„Иновацията на MGI позволява прилагане на двуизмерни, триизмерни и персонализирани ефекти с фолио 2на картонени опаковки и етикети на една производствена линия. Технологията позволява на производителите да създават луксозни, привличащи погледа специални ефекти с персонализация и потребителски къси тиражи по-бързо и много по-евтино от други технологии на печат.“

„Иновативната нова система на MGI е изгоден, изцяло цифров процес, който премахва времето, загубата на материали и ограничението на традиционното фолиране, ситопечат и методи за създаване на релеф.“

„За корпорации, които искат мултисензорни опаковки, за да привлекат клиентите в търговските обекти, MGI създадоха следващото ниво на дигиталната технология за облагородяване на печатна продукция.”

Източник: пресинформация на MGI
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.