KIP C7800 – широкоформатен принтер с LED технология от Konica Minolta

3185
KIP C7800 – широкоформатен принтер с LED технология от Konica Minolta

С това устройство компанията разшири и подсили продуктовата си гама в широкоформатния сегмент и предлага цялостна гама едноцветни и пълноцветни системи с високо качество, скорост и ценова ефективност.

KIP C7800

 

KIP C7800 е сред устройствата от второто поколение широкоформатни решения на Konica Minolta. То включва още черно-белите KIP 700m, KIP 7100 и KIP 7700/7900. KIP C7800 е единствения хибриден цветен и черно-бял LED принтер от гамата. Това го превръща в ефективно решение за печат на технически и инженерни документи, производствени планове, архитектурни визуализации и карти. Базираният на Linux RIP софтуер от Caldera прави KIP C7800 подходящ и за клиентите от графичния бизнес, по специално за печат на плакати.

KIP C7800 използва уникална LED технология за печат, която намалява оперативните разходи на висококачествения цветен и черно-бял печат. KIP C7800 предлага разделителна способност от 600×2400 dpi и скорост на печат до 390 кв. м. в час за черно-бял печат и 325 кв. м. в час при цветен печат. За да увеличи производителността тази система за печат дава възможност за зареждане на до 480 метра материал. Системата позволява цялостно изключване на всички модули за цветен печат. Това намалява цялостните разходи и прави едноцветните отпечатъци от CAD програми изключително достъпни.

Друга важна характеристика на KIP C7800 е общия капацитет за CMYK тонер, който е 4 килограма, което позволява печат на дълги тиражи без прекъсване. Тъчскрийн интерфейса се грижи за лесния контрол на операциите, а ексклузивна система с един ремък се осигурява автоматична калибрация на медията за печат. Ергономична система опростява процеса по зареждане на ролките хартия. Трите интегрирани, автоматизирани чекмеджета за зареждане на ролки осигуряват бързо превключване между разнообразни материали с различна ширина.

KIP C7800 предлага гъвкави производствени решения, достъпни чрез обновяване, които включват облачни решения за печат, възможности за сканиране и копиране, както и напълно автоматизирани решения за подреждане и сгъване на продукцията.

Повече за техническите спецификации на машината вижте тук.

 

Източник: прессъобщение на Konica Minolta
Текста написа: Мартин Новев

Това, което не е посочено в прессъобщението и си струва да се коментира допълнително, е максималната ширина на медията от 914 мм и това, че отпечатъкът е водонепропусклив.

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.