Kodak и Konica Minolta подписаха глобално споразумение за съвместно разпространение на продуктите си

2027

Целта на компаниите е подобрят позициите с в бизнеса като обединят усилията си. В България Коника Минолта ще предлага печатните системи Kodak Digimaster, които са сред най-бързите листови черно-бели печатни системи на пазара.

Потребителите на Kodak и Konica Minolta Business Technologies, Inc. вече имат достъп до по-широка гама системи за цифров печат, произвдени и от двете компании. Това става благодарение на новото споразумение за глобално разпространение, сколючено между Kodak и Konica Minolta. Компаниите са сред лидерите в областта на цифровия печат. Всяка от тях има голям опит в областта и предлага на клиентите си техника, която им позволява да се развиват и приспособяват, докато дейността им еволюира.

Според споразумението, всяка от компаниите ще предлага цифрови преси, произведени от другата. Така клиентите ще имат повече възможности, от които да изберат най-доброто решение в зависимост от натоварването, продуктите, които произвеждат и изискванията за производителност. По този начин се съчетават решенията на Kodak при листовите машини в областта на големите и средни дигиални тиражи и възможностите на Konica Minolta при машините с леко до средно натоваряане.

„Разбираме нуждите на клиентите си и сме си поставили за цел да им предложим най-пълната гама от продукти и решения в индустрията”, каза Philip J. Faraci, президент и изпълнителен директор, Eastman Kodak Company. „В Kodak сме горди да предложим продуктите на Konica Minolta заедно с доказаните си решения в листовия печат. Програмите за бизнес развитие на Kodak, заедно с решенията ни за управление на традиционни и цифрови работни процеси, осигуряват многостранни възможности за развитие на клиентите ни”
Konica Minolta bizhub C8000
На снимката: Konica Minolta bizhub C8000

„Стратегическото ни партньорство с Kodak позволява на Konica Minolta са предложи по-широка гама от възможности на клиентите си и да отговори на изискванията на пазара на печатна продукция.” каза Akio Kitani, президент на Konica Minolta.

Благодарение на споразумението, Kodak ще продава Konica Minolta bizhub PRESS C6000, C7000 и C8000 в САЩ, Великобритания, Германия и Франция. Kodak ще предлага пълна гама от оборудване, контролери и аксесоари от портфолиото на Konica Minolta. Ще има и възможност за лесна интеграция с Kodak Prinergy, която ще даде възможност за централизирано управление на работни процес, който включва различни машини от производителите.
Kodak Digimaster EX300
На снимката: Kodak Digimaster EX300

В Европа, включително България, и Япония, Konica Minolta ще предлага Kodak Digimaster. В САЩ Konica Minolta ще продължи да продава цветните производствени системи Kodak Digimaster и ще добави Kodak Nexpress към портфолиото си. Компанията ще продължи да продава Nexpress и в Австралия. Продуктите и на двете компании ще запазят марката на производителя си.

Сред най-атрактивните предложения е Kodak Nexpress SX, за който писахме тук. предлагат висока скорост на печат, производителност и надежност. Производствените системи Digimaster Digimaster EX300 е сред най-бързите листови черно-бели печатни системи на пазара със скорост на печат 18 000 страници А4 в час.

Konica Minolta bizhub C8000 e цифрова преса със скорост на печат 80 страници в минута, която предлага висококачествен пълноцветен печат. Можете да прочетете повече за нея тук. Konica Minolta bizhub C7000/C6000 предлагат цифров печат със скорост 71/60 страници в минута. Можете да откриете повече информация за тях тук.

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.