Konica Minolta въвежда на пазара MGI JETVARNISH 3D One – базова дигитална система за обогатяване с частичен UV лак

444
Konica Minolta въвежда на пазара MGI JETVARNISH 3D One – базова дигитална система за обогатяване с частичен UV лак

Konica Minolta обяви старта на MGI JETVARNISH 3D One дигитална система за поставяне на частичен UV лак с довършителни функции, като продължава да разширява присъствието си на пазарите за индустриален и произодствен печат.

В Основния компетентостен център във Франция вече се предлага демонстрационна единица, а скоро и други MGI JETVARNISH 3D One устройства ще бъдат налични в някои от изложбените зали на Konica Minolta. Продажбите вече започнаха, машината ще се продава ексклузивно от Konica Minolta.

 

MGI JETVARNISH 3D One

MGI JETVARNISH 3D One е подходящ за производството на малки луксозни опаковки, книги, списания, визитки, менюта, брошури, фотокниги и поздравителни картички. Целевите клиенти включват дигитални печатници, графични студиа и настоящи клиенти на Konica Minolta, които искат да развиват нови, печеливши бизнес възможности.

Този висок клас продукт използва универсален лак за множество 2D и 3D тактилни ефекти, както за фино, така и за релефно лакиране с едно преминаване на медията.
Устройството MGI JETVARNISH 3D One е най-новият член на семейството MGI JETVarnish. Той ще отвори повече възможности за клиентите да достигнат до рекламни, маркетингови, дизайнерски пазари, както и до пазари за луксозни опаковки, като превърне стандартните задачи в първокласни печатни продукти.

С етикет „обогатяване за всеки“ (“Embellishment for everyOne”) сред основните характеристики и акцентите на системата са:

  • По-ниски капиталови и производствени разходи, което позволява по-лесни възможности за финансиране;
  • Променлива дебелина на лака между 21 и 116 микрона с едно минаване на хартията;
  • AIS скенер за автоматизирана регистрация на лист до лист, без нужда от маркери за изрязване, без отпадъци и практически без време за настройка;
  • Софтуерът MGI включва MGI вграден редактор на лака за оптимизиране на задачите в движение, калкулатор на разходите и инструмент за управление на задачите.

Една от основните спецификации на устройството е комбинацията на технологията MGI с пиезоелектрични печатащи глави Konica Minolta. Печатът може да се извърши както на офсетни, така и на цифрови материали. Стандартно се предлага сушене и втвърдяване по време на изпълнение на задачата чрез екологично чист светодиод (за околна среда без озон). На час могат да бъдат отпечатани до 2 077 A3 листа до размер от 364 х 750 мм.

Опционалните функции обхващат променливи данни за различни версии и персонализация, автоматичен PDF конвертор, който преобразува PDF файлове в TIFF файлове и допълнителен светлинен източник на AIS скенера, за да използва специализирани металически субстрати.

Реалността по кaкъв начин докосването и усещането играят все по-важна роля при формиране на днешните потребителски навици и при увеличаване разпознаваемостта на марката подпомага формирането на мисленето и със сигурност не бива да се подценява. Като пример в подкрепа на горното твърдение е доклад на Асоциацията за фолио и специални ефекти, който разкрива, че времето, необходимо за идентифициране на подобрени продукти, е с 45% по-малко в сравнение с това на продукти, които не са обогатени. В допълнение, подобрените продукти задържат вниманието с 18% повече от стандартните печатни продукти. И вземайки предвид желания от собственика на марката резултат, способността на даден продукт визуално да привлече вниманието на купувача силно влияе върху решението за покупка, тъй като колкото по-дълго хората се фокусират върху даден продукт, толкова по-голяма е вероятността те да го изберат и да получи по-висока оценка.1

1„Проучване на въздействието на подобренията, осигуряващи по-висока видимост върху присъствието на рафтовете“; Проучване за 2013 г., поръчано от Асоциацията Foil & Specialty Effects

Източник: Коника Минолта България

Интернет портал за печатни технологии.