Konica Minolta обяви bizhub PRESS C71hc

1529
Konica Minolta обяви bizhub PRESS C71hc

Konica Minolta обяви новата дигитална печатна машина bizhub PRESS C71hc, която е следващата разработка на модела bizhub PRESS C70hc, пусната на пазара през 2011 година.

Konica Minolta bizhub PRESS C71hc

 

Отличителна черта на новата машина е полимеризираният тонер High Chroma, който позволява възпроизвеждането на отпечатъци с по-широка гама от ярки и наситени цветове, близки до това, което виждаме на монитора (sRGB). В комбинация с високата разделителна способност 1200 x 1200 dpi х 8 bit, това прави машината най-добрия избор за печат на висококачествени рекламни и презентационни продукти, както и за фотопечат.

Konica Minolta bizhub PRESS C71hc може да печата хартии с формат до 330 х 487 мм и с тегло от 62 до 300 г/м2. Скоростта на машината е до 71 стр. / мин. (A4) или 38 стр. / мин. (A3). Възможен е автоматичен дуплекс печат върху материали максимална плътност, както и печат на банери с дължина до 1200 мм.

Сред другите характеристики си заслужава да се отбележат вградените инструменти за управление на цветовете, както и модулите за довършителни дейности на печатната продукция, които могат да бъдат свързани в линия с печатната машина. Управлението се осъществява с помощта на вградения контролер на Konica Minolta или външните – EFI или Creo.

Източник: www.printdaily.ru
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.