Konica Minolta подготвя представянето на мастиленоструйната KM-1

889
Konica Minolta подготвя представянето на мастиленоструйната KM-1

След серия успешни тестове в САЩ, Konica Minolta обяви тестова инсталация на цифровата печатна машина KM-1 в Европа.

Konica Minolta подготвя представянето на мастиленоструйната KM-1

 

KM-1 е B2+ UV листова мастиленоструйна преса, която ще помогне на печатниците да изпълняват поръчки с високо качество и да спечелят нови пазарни възможности, като производство на материали в къси тиражи с персонализация на различни елементи. Първата тестова KM-1 беше инсталирана в САЩ преди три месеца при анонимна печатница с международна дейност. Първоначалните успешни резултати включват постоянно цветовъзпроизвеждане и регистър, възможност на печат на големи количества продукция на разнообразни медии, включително релефни, както и висока надеждност и ефективност на пресата.

Konica Minolta се подготвя да представи KM-1 на Drupa догодина. Целият печатен процес е под стриктен контрол на качеството, който започва с цифровия контролер Inkjet Manager през инкджет главите Konica Minolta Piezo Shear с разделителна способност 1200x1200dpi и UV CMYK мастилата, разработени специално, за да постигнат офсетово качество на печат на различни офсетови медии при висока скорост. Максималният размер на листа е 585x750mm, скоростта на печат е до 3000 листа в час, дебелината на материала може да е от 0.06 до 0.6mm.

„Доволни сме от първата фаза на тестовете с крайни клиенти,“ каза вицепрезидентът на маркетинга Kevin Kern. „Качеството на печата, устойчивите качество и производителност, постигнати в изпълнена с предизвикателства среда, са важен крайъгълен камък в подготовката на продукта за излизане на пазара през следващата пролет.“

KM-1 е базирана на патентованите технологии за мастило и глави на Konica Minolta и цели да помогне на печатниците да разширят услугите, които предлагат, чрез производителността и ефективността на инкджет технологията. Системата е изключително подходяща за печат на персонализирани продукти, изпълняване на особено кратки срокове и се отличава с лесна интеграция в работни процеси, базирани на офсетов и дигитален печат. Машината може да печата с до 3000 листа в час, което, според производителя, я прави първата листова мастиленоструйна система, която предлага подобна скорост, съчетана с високо качество.

„Този предварителен тест е безценна възможност и постиженията са важен крайъгълен камък за нас, докато навлизаме в последните етапи на разработката,“ коментира Olaf Lorenz, генерален мениджър на международния маркетинг в Konica Minolta Business Solutions Europe. „Докато пазарът продължава да се адаптира към ефекта на цифровите комуникации, мастиленоструйната технология ще помогне на печатниците да прехвърлят работа от традиционния офсет към KM-1, благодарение на превъзходното ѝ офсетово качество. Това ще им позволи не само да печелят повече от кратките тиражи, но ще е и перфектно решение за безброй нови приложения като печат на картонени опаковки по заявка. KM-1 ще отговори пазарните предизвикателства на късите тиражи, персонализацията и по-краткото време за производство.”

Според Konica Minolta KM-1 ще предложи „свят от нови възможности“ в няколко различни сектора. Опаковки, книги и рекламни материали са целевите пазари, към които е ориентирана новата задълбочена програма за изграждане на бизнеса, предназначена за клиентите на компанията, които се занимават с производствен печат. Тя помага за идентифициране на нови бизнес възможности и изграждане на успешен бизнес с B2+ UV мастиленоструйна технология.

„Нашият фокус ще е да помогнем на всички свои клиенти да максимизират възвръщаемостта си чрез тази програма, която продължаваме да подсилваме,“ каза Lorenz. „Това е базирано на обширния опит на Konica Minolta в консултирането на клиенти в развитието на нови бизнес полета с помощта на предимствата на цифровия работен процес. Ние никога не се задоволяваме с това да продадем машина на клиента, ние му продаваме нови бизнес възможности и го водим по пътя към тях. Това прави връзката ни с клиентите уникална.“

Източник: пресинформация на Konica Minolta
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.