Konica Minolta показа KM-C на drupa 2016

1291
Konica Minolta показа KM-C на drupa 2016

KM-C е нова листова UV мастиленоструйна преса с формат B1, подходяща за печат върху картон и микровелпапе

 

Машината беше показана на щанда на Коника Минолта по време на изложението като демонтрационен модел.

Максималният формат на хартията, върху която печата KM-C, е 760х1066 mm, тя използва UV технологията KM-1 и предлага скорост на печат от 2200 листа в час, без време за подготовка и сушене. Поддържаната дебелина на материалите е от 0,3 до 1,2 mm.

Потребителите на машината могат с лекота да използват наличната си довършителна техника, големият ѝ формат позволява по-ефективно използване на хартията. UV технологията за печат с едно преминаване на листа KM-1 разчита изцяло на разработки на Konica Minolta – инкджет глави, мастила и контролер.

 

Машината предлага разделителна способност от 1200 точки на инч, висока точност и повтаряемост на възпроизвеждането на цветовете. UV технологията позволява печат на широка гама от материали, без нужда от предварителна обработка. Тази технология премахва и проблемите, предизвикани от нагряването на хартията при сушенето ѝ.

 

Вграден сензор следи за проблеми при печата и те се коригират от автоматизирана система. Бъдещите планове на компанията включват добавяне на два допълнителни цвята.  Правата транспортна система позволява поддръжка на разнообразни материали за печат. Това прави възможен печата не само върху картон, но и върху микровелпапе с дебелина до 1,2 mm.

Възможността за персонализация на всяко копие добавя допълнителни възможности за нови приложения на системата.

Източник: Printguide.info
Aвтор: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.