Konica Minolta пуска спектрофотометъра FD-9

1306
Konica Minolta пуска спектрофотометъра FD-9

FD-9 е най-бързият в света автоматично сканиращ спектрофотометър за подобрен контрол на качеството на цветни на разпечатки.

 

Konica Minolta пуска спектрофотометъра FD-9

 

Konica Minolta, Inc. обяви, че на 30 септември 2015 ще пусне на пазара FD-9, автоматично сканиращ спектрофотометър. Преди пазарния му старт, Konica Minolta представи този нов модел на изложенията IGAS в Япония и Graph Expo, проведено в Чикаго, САЩ.

FD-9 е спектрофотометър за управление на цветовете с помощта на единен стандарт за множество отдели и принтери, като по този начин помага на потребителите да поддържат високо качество за широка гама от печатни материали по всяко време.

Основни функции:

  • Автоматично сканиране позволява последователни точни измервания

Изграден върху капацитета за оценка на цветовете на преносимите спектроденситометри FD-7 и FD-5 на Konica Minolta, които се радват на успех на пазара – FD-9 може автоматично да измерва цветни графики, използвани за калибриране на цветовете на принтерите. FD-9 може да събира данни от цветови измервания по ISO условията на осветление M0, М1 и М2 с едно сканиране, което позволява по-бързо и по-точно измерване на цветовете, отколкото ако се прави ръчно.

  • Могат да се използват съществуващи цветни скали

За разлика от конвенционалните автоматично сканиращи четци, които изискват цветни скали, направени специално за уреда, FD-9 позволява на клиентите, дори ако за първи път използват уреда, да получат добри резултати чрез използване на наличните цветни скали, благодарение на патентованата технология за обработка на изображенията на Konica Minolta, която автоматично разпознава позициите на участъците за измерване на разпечатката.

  • Единно управление на цветовете сред множество места

Управлението на цветовете с единен стандарт е възможно чрез представянето на FD-9 на всеки печатар или бизнес партньор. В допълнение, Konica Minolta са готови бързо да предоставят следпродажбени услуги за поддръжка от своите пет ключови бизнес центрове (Япония, Северна Америка, Европа, Китай и Азиатско-тихоокеанския регион), като по този начин помага на клиентите да намалят до минимум времето за престой, да намалят оперативните разходи и да подобрят работната ефективност.

Като водеща фирма на пазара за цифрови печатни системи, работеща в световен мащаб със силно присъствие, Konica Minolta предлага цялостни решения за клиенти в търговския печат със своите висококачествени и високопроизводителни серии bizhub PRESS и друго високопроизводително оборудване. Новият инструмент FD-9 ще допринесе за повишаване на ефективността на работните процеси и ще гарантира последователност в качеството на разпечатките, особено на стабилността на възпроизвеждане на цветовете.

От висотата на твърдението на марката „Giving Shape to Ideas“, Konica Minolta остава ангажирана с повишаване на своята корпоративна стойност, като предлага продукти и решения с добавена стойност, за да помогне на клиентите по-добре да се справят с все по-важната задача за контрол върху качеството на разпечатките.

Повече информация: www.konicaminolta.bg

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.