Konica Minolta сертифицира по Fogra цифровата производствена система bizhub PRO C6501

2452

С помощта на FograCert “Validation Printing System”, Konica Minolta bizhub PRO C6501 сертифицира надеждното си качество на печат.

Уникалната комбинация bizhub PRO C6501, EFI Fiery Controller IC-305, приложението Konica Minolta Color Care и референтната хартия Konica Minolta SemiGloss, доставя продукти, които отговарят на стандартите на Fogra. Подходящата комбинация от хардуер, контролер, софтуер и хартия дава на големите производствени отдели и печатниците, увереноста за най-вискокачествено изпълнение и надеждност с печатните решения на Konica Minolta.

“Нашата цел е да предложим пълно решение на нашите клиенти” сподели Karl-Friedrich Edenhuizen, Product Manager в Konica Minolta Business Solutions Europe. “Bizhub PRO C6501 доставя качество и стабилност, изисквани по последни производствени стандарти. Наш партньор е един от водещите производители на контролери – EFI и с негова помощ работим за постоянно подобряване на растеризирането. Заедно с Konica Minolta Color Care, инструмента за подготовка и контрол на цветовете при управлението на заявките, ние сме в удобна позиция да предложим с лекота възпроизводима и стандартизирана готова продукция.”

ISO 12647 поставя стандартни критерии за процеси при различни печатни процеси като листов и уеб офсетен печат, печат върху вестникарска хартия, флексо печат и цифров печат. Базирана на ISO 12647, FograCert Validation Printing System (VPS) определя как точно да изглеждат “валидните отпечатъци”. Konica Minolta bizhub PRO C6501 серии отговарят на всички изисквани критерии. По-конкретно системата сравнява изискванията на теста в различни сегменти – цвят на основният материал, върху който се нанася изображението и гланц ефект, дълготрайност и издържливост на светлина, избледняване, устойчивост на изтриване, точност на цветовете, хомогенност и плътност. Освен, че отговаря на останалите стандарти на Fogra, системата bizhub PRO C6501 включва и PDF/X съответствие.

Хардуерните компоненти, които формират базата на FograCert VPS са серии bizhub PRO C6501. Със скорост 65 страници в минута, системата предлага обемно производство и сериозно натоварване. Впечатляващата гъвкавост на работа с медии дава отговор на най-разнообразни желания за печат: формати на хартия от A5 до A3+ (330 x 487 mm) с тегло от 64 до 300 gsm. Устройствата притежават полимеризирания тонер на Konica Minolta, Simitri HD high definition. Екосъобразният тонер осигурява фини линии и отлично качество на изображенията. Друга неразделна част от всички дигитални цветни производствени системи е S.E.A.D. технологията. Това е вътрешна разработка на Konica Minolta за screen-enhancing active digital processing. Собствената технология допринася за подобряване на качеството на изображението, плътността на цветовете и остротата на текстовете.

Вторият компонент от линията, довела до Fogra сертификация е EFI Fiery Controller IC-305. Той осигурява брилятни резултати на печат и оптимизирани решения за работния поток. Едната част на контролера, EFI Fiery ColorWise, произвежда прецизни и плътни цветове за всеки документ. При увеличени изисквания към цветовете, допълнителните пакети Fiery Graphic Arts Packages предоставят експертни инструменти за управление на цветове, коректурите и контрол на работния поток. Интуитивния WYSIWYG интерфейс на друга част на контролера, EFI Command WorkStation, опростява сложните заявки, независимо от уменията на оператора. Тя автоматизира и централизира управлението на всички заявки за печат.

Konica Minolta не би заслужила водещата си роля, ако не предлагаше собствени инструменти, поставящи определени стандарти за качество. Пакетът Konica Minolta Color Care е третия компонент, който павира пътя на Fogra сертификацията. Той се състои от предварително определен инсталационен процес, който следва задължителна процедура и дава гаранции за постигане и поддържане на определено ниво на качество на цветовете за всяко цветно Konica Minolta устройство, което покрива. Професионалното обслужване гарантира, че дори изключителни изисквания за качеството на цвета са удовлетворени с възможностите на системата. Konica Minolta Color Care измерва и контролира издходната продукция, създава висококачествени ICC профили, предлага инструменти за постоянно усъвършенстване и оптимизира цветните профили.

“Като цяло, FograCert VPS за нашите серии bizhub PRO C6501 показва, че всички компоненти – хардуер, контролер, софтуер и хартия – работят хармонично,” добави Karl-Friedrich Edenhuizen. “Това подчертава надеждността на Konica Minolta в осигуряването на висококачествени решения за най-добро изпълнение.”

С FograCert VPS Konica Minolta bizhub PRO C6501 дава надеждни материали.

С добре балансираната комбинация от хардуер, контролер, софтуер и хартия серии Konica Minolta bizhub PRO C6501 series дават на големите отдели и печатниците стандартизирано цветно производство.

За повече информация:
Коника Минолта България
Тел. 489 95 66
Факс: 489 95 69
info@konicaminolta-bg.com
www.konicaminolta.bg

Интернет портал за печатни технологии.