Konica Minolta стартира продажбата на хибриден широкоформатен мастиленоструен принтер

1627
Konica Minolta стартира продажбата на хибриден широкоформатен мастиленоструен принтер

Konica Minolta Business Solutions Europe разширява съществуващото си широкоформатно продуктово портфолио с широкоформатен LED UV мастиленоструен принтер от EFI.

H1625LED, Konica Minolta

 

Като хибриден принтер, новият H1625LED съчетава предимствата на широкоформатния рола-към-рола и флатбед печат и е идеален за приложения за твърди и меки материали. С H1625LED, Konica Minolta иска да достигне най-вече до комерсиалните печатници и печатни компании, обслужващи графичния пазар.

EFI H1625 LED възпроизвежда висококачествени изображения върху най-широк кръг материали с широчина до 1,6 метра. Той е изключително гъвкав и позволява печат, както върху гъвкави медии, така и върху твърди материали, с помощта на печатна маса. Използването на мастила с LED UV втвърдяване, както и технология за променливи осем нива на капката, печат с бяло мастило и еднопасов печат, осигуряват невероятни изображения и трайни разпечатки.

Не само заради дългия живот и по-малкото отделяни емисии, LED UV мастилената технология се счита за „зелена“ UV печатна технология – принтерът генерира по-малко топлина и има ниска консумация на енергия в сравнение с латексовите принтери. Той също така произвежда минимални нива на летливи органични съединения, в сравнение с принтерите на солвентна основа. Всичко това, прави H1625 LED екоалтернатива за производство на РОР приложения и визуална комуникация, за графичния пазар, както и за замяна на екосолвентното или латексово печатно оборудване. Дори за малки печатници, H1625 LED е перфектната алтернатива за ъпгрейд или разширяване, което може да доведе до отличаване и рентабилност.

„Включихме широкоформатния хибриден принтер H1625LED на EFI в продуктовото портфолио на Konica Minolta с намерение да разширим нашата гама от широкоформатни устройства и задоволяване на нуждите на взискателните клиенти от графичните изкуства с висококачествени цветни принтери за широкоформатен печат“ – подчертава Малвина Хехт, продуктов мениджър, Konica Minolta Business Solutions Europe, и продължава: „Това широкоформатно мастиленоструйно устройство перфектно допълва широкоформатните системи, които ние вече предлагаме. Особено интересни в H1625LED са UV мастилената технология и неговата гъвкавост, тъй като позволява едновременно рола-към-рола и флатбед печат. Сигурни сме, че това ще бъде един отличен продукт за комерсиалните печатници и компаниите за графични изкуства.“

С най-ниска продажна цена в своята категория, H1625 LED обещава на професионалните печатници ниска обща цена на притежаване, големи брутни маржови възможности, достъп до широки пазари и най-висока удовлетвореност на потребителите.

Източник: www.konicaminolta.eu
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.