Konica Minolta създадоха дивизия за професионален печат

1229
Konica Minolta създадоха дивизия за професионален печат

Konica Minolta основа дивизия за професионален печат в Европа, с генерален мениджър Charles Lissenburg.

 

Charles Lissenburg

 

Charles Lissenburg ще ръководи екипите, чиято цел е да се фокусират върху осигуряването на продукти и решения, които да увеличат ефективността на бизнеса и добавената стойност за производство на рекламни материали и индустриален печат.

„Новата дивизия е създадена, за да отрази нарастващото значение на индустриалния и комерсиалния печатен сектор, докато Konica Minolta прехвърля фокуса си върху потребностите на клиентите и навлиза в маркетинга, софтуера и кросмедия услугите, за да пренесе печата на ново ниво,“ гласи заявление на компанията.
Lissenburg се е прехвърлил в Konica Minolta от Nuance Communications, където е бил вицепрезидент по комуникациите. Преди това има 14 години опит с EFI като вицепрезидент на продажбите на оригинално оборудване.

Lissenburg каза: „Има огромни нови възможности в индустриалния и комерсиалния печат, които искаме да капитализираме. Докато продължаваме да развиваме уникалния си подход към горния сегмент на комерсиалния и индустриалния пазар. Ключово е, че осигуряваме на клиентите си прозрения и бизнес инструменти, които да им помогнат да се възползват от нови пазарни възможности. Дивизията за професионален печат цели да разшири обхвата на бизнеса с дигитален печат, за да отговори на потребността от изключително разнообразна продукция с персонализация и в малки тиражи и с къси срокове и да предложи решения, които да увеличат ефективността на печатния процес.“
През последните години Konica Minolta предприе сериозни ходове на индустриалния пазар с представянето на мастиленоструйната листова UV инкджет преса AccurioJet KM-1 UV и принтерът за етикети по заявка bizhub PRESS C71cf, както и други важни разработки в областта на опаковките и професионалния печат.

Konica Minolta си поставя за цел да възпроизведе успеха си в производствения сектор за цветен печат със средно натоварване и да заеме лидерска позиция в индустриалния печат. Ключови приложения като производство на етикети и опаковки са в основата на проучванията на компанията, както се забелязва от развитието на нови печатни технологии и партньорството с компании като MGI Digital.

Източник: пресинформация на Konica Minolta
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.