Konica Minolta ще покаже високоскоростната система Nassenger Pro 120

1300

Konica Minolta ще покаже третия принтер в гамата си промишлени решения за печат върху текстил на Fespa.

Nassenger Pro 120

Nassenger Pro 120 има нова система за поддръжка на печатащите глави. Този високоскоростен текстилен принтер печата два пъти по-бързо от Nassenger PRO 60, който излезе на пазара през миналата година. Новият модел печата със скорост от 120 кв. м. в час. Той използва деветцветни мастила на водна основа с висока оптична плътност и разширена цветова гама.

Системата за поддръжка на печатните глави е проектирана, за да осигури стабилни резултати когато машината печата през нощта без надзор или при продължителен печат на голям брой материали. Според производителя системата за независимо управление на печатащите глави позволява едновременен печат с всички дюзи, което води до висока производителност.

„Тази система осигурява постоянно качество на печат и помага за намаляването на работното натоварване върху оператора.“, коментира говорител на компанията. „Nassenger PRO 120 има система за сушене и навиване. Така той може да предложи цялостно решение за мастиленоструен печат на текстил, което включва развиване, печат, сушене и навиване“.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.