Konica Minolta ще представи новите серии bizhub на Ipex

1267
Konica Minolta ще представи новите серии bizhub на Ipex

Konica Minolta обяви, че ще представи на Ipex гама машини, които ще заменят сериите bizhub C6000 и C7000.

коника минолта

 

Новите серии включват пет системи, базовите bizhub PRO C1060 и C1070, както и bizhub PRESS C1060, C1070 и P за печат с по-високи изисквания. Според Konica новите машини предлагат същите скорости от съответно 60 и 71 страници в минута като предишните модели и подобряват качеството на печат.

„Тези системи включват чисто нова технология за печат и нов тонер, така че са изцяло нови машини,“ каза Michael Mølbæk, старши мениджър на производствения печат в Konica Minolta. Те използват новата Simitri HD E тонерна технология на Konica Minolta. Тя е разработена за по-добро отпечатване на полутоновете и тоновете на човешката кожа и по-постоянно качество на изображението.

„Традиционните 6000 и 7000 имат девелопър и два компонената на тонера, а новите машини имат девелопър в тонера,“ обясни Mølbæk. „когато девелопърът се износи, е вероятно това да доведе до понижаване на качеството на печата. С нашата нова тонерна система презареждате девелопъра в движение. Така ви се налага да се обаждате за поддръжка по-рядко, а качеството на печат е по-стабилно.”

bizhub PRO C1060 и bizhub PRESS C1070 ще работят на щанда на Konica на предстоящия Ipex следващата седмица. Както и предшествениците си, новите машини от сериите bizhub са съвместими с различни модулни довършителни решения. Новите системи поддържат съществуващите довършителни модули, както и нови, повечето от които ще бъдат представени по-късно през тази година.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.