Konica Minolta AccurioPress C6100 спечели награда на BLI Pro Award 2018.

1641
Konica Minolta AccurioPress C6100 спечели награда на BLI Pro Award 2018.

Наградата е за производствено печатно устройство с изключителен цвят в средните тиражи.

Konica Minolta AccurioPress C6100 е с външен контролер Fiery IC-315 EFI

Наградата се присъжда за следните характеристики, които има AccurioPress C6100:
– отлично и постоянно качество на изображението
– превъзходна производителност
– гъвкавост на работа с медии
– изключителни възможности за управление на поръчките

„Превъзходна производителност и смяна на медиите отличиха Konica Minolta AccurioPress C6100 във все по-конкурентния и нарастващ сегмент на средните цветни тиражи.“ – каза David Sweetnam, директор на Keypoint Intelligence – Buyers Lab’s Director, EMEA/Asia. – „В хода на теста устройството доказа, че може да обработва бързо и ефективно всякакви видове и размери медии до 400 гр./кв.м. Вакуумното подаване на всички медии, вторичната трансферна лента и надеждните възможности за довършителни процеси осигуряват ниво на гъвкавост на медиите, които са много по-добри от тези на много конкуренти.“

„Ако търсите начин да увеличите скоростта, AccurioPress C6100 ви го дава на всички фронтове.“ – каза George Mikolayр Keypoint Intelligence – Buyers Lab’s Director Copies Production – „Производителността на устройството е на високо ниво и за къси, и дълги тиражи с минимална намеса на оператора. Всъщност полутоновите изображения отговаряха на изключително високи стандарти дори в основен режим без настройки. Фините линии и текстове също отговаряха на високите ни стандарти. Допълнителният интегриран Color Care модул (IQ-501) осигурява непрекъснат процес на работа, корекции на плътността, профилиране на медията, регистрация лице гръб, корекции на сивото и всичко това в реално време без да се спира процеса на работа. Устройството има части, които могат да бъдат сменяни от оператора – барабани, фюзер, трасфер кит и други – всичко това е обяснено стъпка по стъпка в контролния панел с цветен наръчник. В допълнение има вграден спектрофотометър, който позволява профилирането на медията да бъде направена автоматично без ръчни измервания.“

За наградата Lab Pro Awards
Наградата се присъжда на най-добре представилите се компании, на чиито устройства се отпечатват десетки хиляди страници.
Производителността се тества както с промазани, така и с непромазани медии в разнообразни грамажи и размери, като се прилагат множество довършителни процеси и се симулират множество работни казуси. Техниците, провеждащи тестовете оценяват и способностите за обработка на хартия, както и множество аспекти на лекотата за използване и обработка на изображението на устройствата.

 

 

Източник: Коника Минолта България

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.