Mutoh пуснаха в продажба новият ValueJet Hybrid!

3636

ValueJet Hybrid (VJ-1608) хибридния принтер за плосък и ролен печат беше представян няколкократно през изминалата година като концепция по световните изложения, включително и на PrintCom 2008 в България от фирма Адком. С удоволствие обявяваме, че ValueJet Hybrid вече e пуснат в продажба!

През изтеклата година, инженерите от Mutoh Япония усъвършенстваха принтера, така че той да отговаря на критериите на европейския пазар (CE декларация за съответствие). По същото време, те взимаха предвид и ключовите бележки, които Mutoh получи от потребителите.
   • Фиксиращата система за мастилото с въздух под налягане е напълно интегрирана в принтера.
   • Главата е напълно настроена за работа с Mutoh биосолвентни мастила.
   • Фиксиращата система с въздух е контролируема както от панела на принтера, така и от RIP софтуера.
   • Завършен елегантен дизайн.
   • Интегрирани нови режими на печат, извличащи максимум предимства от новите мастила, с които работи машината.

Сега Mutoh предлага на потребителя плоско-печатащ принтер на разумна цена, с безупречно качество на печат при производствена скорост 10м2/час. ValueJet Hybrid печата директно върху гофрирана плоскости, разпенено PVC, акрилни плоскости, поликарбонат, пенокартон, полистирен, алуминий и други.
Новото био мастило MUBIO INK е специално разработено в съответствие с програмите за опазване на околната среда. 80% от състава му е от извлечени растителни вещества и не съдържа летливи органични съединения. Отличава се с отлична адхезия и е бързосъхнещо. Принтера е четири цветен, осем канален, с разделителна способност на главата 1440 dpi. Има и система за автоматично засичане на дебелината на медията. MUBIO мастилото се предлага в 880 мл. опаковки.
Използвайки технологията за динамичен променлив обем на точката, всяка една капка мастило бива полагана прецизно върху медията като по този начин се постига по-висока скорост на печат, по-високо качество на изображението и по-нисък разход на мастило. Главата позволява най-различни режими на печат при разделителна способност 1400 x 720 dpi, 1440 x 1440 dpi, 540 x 720 dpi и 720 x 720 dpi.

В принтера е внедрена разбира се, вълнообразната технология за полагане на пасовете мастило – Mutoh i2 (Intelligent Interweaving. При нея мастилото попада върху медията в оптимизирани вълнообразни форми, което елиминира артефакти като хоризонтален бендинг, разливане на мастило, следи от запушени дюзи и др., които често могат да се получат при конвенционалния печат с прави пасове. Накратко казано технологията позволява на принтера бърз bi-directional печат с безупречен резултат, дори при сложни и детайлни отпечатъци.
Новият ValueJet 1608 Hybrid е оборудван с маси за плосък печат. Цената му е само €41,995 и включва масите, RIP софтуер и 7 литра био мастило (8 касети х 880мл.).

Източник: adcom.bg

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.