NEC представиха най-новия LCD монитор SpectraView за предпечат

2682

NEC Display Solutions показаха новият монитор SpectraView 241 LCD, предназначен за обработка на цифрови изображения, за които цветът е критичен, професионален дизайн и приложение в предпечатния работен процес.

Мониторът използва 10 битова P-IPS (Professional In-Plane Switching) матрица и разделителна способност от 1920×1200. Според производителят SpectraView 241 включва цифров контрол, който гарантира възпроизвеждане на цветовете без изменение във времето и корекция на стареенето на осветлението на екрана.

LCD мониторът е насочен към потребители, които „не могат да допуснат компромис“ в точното възпроизвеждане на цветовете, включително такива, които преглеждат софтуерни проби изображения за печат, дизайнери, фотографи и специалисти по предпечат. SpectraView 241 включва 14 битова таблица (LUT) за хардуерна калибрация, която според производителя осигурява прецизен контрол на цвета, докато емулацията на 3D LUT цветово пространство осигурява 42 битов контрол на цвета и гама корекция.

Мониторът ще излезе на пазара през юни тази година и ще използва софтуера за калибрация на NEC SpectraView Profiler 5. Christopher Parker, мениджър на продуктовата линия за професионални монитори на NEC Display Solutions Европа каза: „Горди сме, че създадохме цяла гама висококачествени монитори с жизнени цветове. Но някои потребители изискват перфектно възпроизвеждане на цветовете. За тях гамата SpectraView на практика е еталон“.

LCD монитор SpectraView за предпечат

Източник: nec.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.