Pantone дава възможност на дизайнерите да търсят вдъхновение от цветовете навсякъде около себе си

1708

Компанията представи Capsure – компактен преносим инструмент, който позволява на професионалистите в печатната област да измерват цветове и да търсят техни съответствия.

Capsure, може да взима проби от разнообразни материали – от малки площи с различни мотиви и повърхности до килими и стени. Уредът позволява на потребителите да идентифицират точно цвета на всяка повърхност, материал или тъкан и да открият съответствието му по системата Pantone.

“Усъвършенстваната технология на Capsure поставя нови стандарти за точност и надеждност при мобилните устройства” каза Giovanni Marra, директор на корпоративния маркетинг в Pantone. “Истинската сила на Capsure е способността да измери цвета на всякакви материи, включително малки, многоцветни повърхности и текстилни материали, които могат да объркат други инструменти и бързо да открие съответствията им сред повече от 8 000 цвята по Pantone

Устройството използва мощна триизмерна технология за улавяне на изображението, която отстранява сенките и интерференцията, характерни за материали, покрити с шарки и с неравна повърхност. За 1,6 секунди Capsure записва 27 снимки с верни цветове от сложен материал, за да даде възможност на потребителя да определи лесно желаният цвят.

Capsure показва в реално време висококачествено изображение за преглед на 1,75 инчовия си екран за потвърждаване на точността на изображението. Изображенията се запазват за по-късно сравнение. Уредът се доставя с предварително заредените библиотеки на Pantone. Потребителите могат да превключват между различни библиотеки и да сравняват различни материали и повърхности.

Capsure

Източник: pantone.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.