Pantone представи сериите Pantone Plus за 2014

2270
Pantone представи сериите Pantone Plus за 2014

Компанията Pantone, обяви добавянето на 84 нови цвята към сериите Pantone Plus, както и артистична версия на кориците, която ще се предлага за някои от скалите от сериите.

Pantone Plus за 2014

 

Общият брой цветове в Pantone Plus вече 1 755, 84-те нови цвята са от червената и розовата гама, включени са и ярки сини, зелени и виолетови. Новите цветове ще се предлагат във версии за хартия с и без хромово покритие. Тези цветове, както и 336-е цвята, представени през 2012 са интегрирани в скалите, за да се постигне правилна последователност на цветовете.

 

Pantone Plus за 2014

„Повече от 50 години Pantone е посветен на осигуряването на инструменти за работа с цветове, които вдъхновяват и подкрепят дизайнерите в усилията им да създадат бляскави, запомнящи се проекти,“ каза Karen Lantelme, директор на креативния маркетинг в компанията. „84-те нови цвята, съчетани със селекцията артистични корици допълнително разширяват ангажимента ни към дизайнерите и подчертават огромното въздействие на цветовете върху дизайна.“

 

Pantone Plus за 2014

Артистичното издание на кориците включва работата на двама творци от Pantone Canvas, безплатната онлайн система за споделяне на проекти на Pantone. Pantone Formula Guide и Pantone Solid Chips имат корици, базирани на проект на дизайнера Tímea Andorka. Pantone Color Bridge има корици, вдъхновени от дизайнера Yo Az. Всяка скала от тези серии ще използва изображение от негов проект, наречен „Дъга“.

Източник: pantone.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.