Pantone hueyPRO – универсалното решение за настройка на цветопредаването

1827
Pantone hueyPRO – универсалното решение за настройка на цветопредаването
Spread the love

Как да разчитаме на правилно цветопредаване? Такъв въпрос застава пред много потребители, които искат да бъдат сигурни, че ще видят на фотоснимките и видеозаписите именно тези цветове, които трябва.

Компанията Pantone, чийто авторитет в областта на средствата за корекции на цветопредаването е беспорен, представи ново универсално решение за настройка на цветопредаването – hueyPRO. Новината се отнася за вече известното семейство huey и е ориентирана за широкия кръг потребители (от домашните потребители – ентусиасти във фотографията до професионалисти, работещи в сферата на предпечатната подготовка на издания).

Универсалността на hueyPRO се изразява в това, че еднакво добре работи с монитори на базата на електронно-лъчеви тръби и течнокристалните панели. Основните достойнства на hueyPRO са лесната експлоатация и същевременно наличието на допълнителни функционалности присъщи на устройства от висок клас.

По размери и форма hueyPRO напомня маркер. Устройството може динамично да променя настройките на параметрите в зависимост от изменеието на осветеността. Програмното обезпечаване, влизащо в комплекта hueyPRO дава нови опции за управление на параметрите, включително яркост, контраст, гама и др.

От PANTONE обещават, че hueyPRO ще се появи на пазара през април тази година. Цената, препоръчана за продажба на дребно в САЩ е 129 долара. По простия модел huey, ориентирана за домашните потребители се продава сега в САЩ на цена по-малка от 90 долара.

Източник: ixbt.com

Биографична информация