Pantone hueyPRO – универсалното решение за настройка на цветопредаването

1846
Pantone hueyPRO – универсалното решение за настройка на цветопредаването

Как да разчитаме на правилно цветопредаване? Такъв въпрос застава пред много потребители, които искат да бъдат сигурни, че ще видят на фотоснимките и видеозаписите именно тези цветове, които трябва.

Компанията Pantone, чийто авторитет в областта на средствата за корекции на цветопредаването е беспорен, представи ново универсално решение за настройка на цветопредаването – hueyPRO. Новината се отнася за вече известното семейство huey и е ориентирана за широкия кръг потребители (от домашните потребители – ентусиасти във фотографията до професионалисти, работещи в сферата на предпечатната подготовка на издания).

Универсалността на hueyPRO се изразява в това, че еднакво добре работи с монитори на базата на електронно-лъчеви тръби и течнокристалните панели. Основните достойнства на hueyPRO са лесната експлоатация и същевременно наличието на допълнителни функционалности присъщи на устройства от висок клас.

По размери и форма hueyPRO напомня маркер. Устройството може динамично да променя настройките на параметрите в зависимост от изменеието на осветеността. Програмното обезпечаване, влизащо в комплекта hueyPRO дава нови опции за управление на параметрите, включително яркост, контраст, гама и др.

От PANTONE обещават, че hueyPRO ще се появи на пазара през април тази година. Цената, препоръчана за продажба на дребно в САЩ е 129 долара. По простия модел huey, ориентирана за домашните потребители се продава сега в САЩ на цена по-малка от 90 долара.

Източник: ixbt.com

Интернет портал за печатни технологии.