Quadro CX – разработен специално за CS4

2499

Наскоро nVidia представи Quadro CX, който е създаден с идеята да се възползва максимално от GPU оптимизацията на програмния пакет на Adobe.

„Компанията Adobe заема важно място в развитието на визуалните изчисления. Използването на GPU технологията в продукт какъвто е CS4 на Adobe, открива нови хоризонти пред потребителите и разработчиците.“, каза вицепрезидента по маркетинг на nVidia Dan Vivoli.

„Потребителите на Photoshop винаги са се нуждаели от все по-голяма производителност, а трябва да признаем, че мощността на графичните процесори е един от начините за доставянето и. Искам да изразя благодарността си към компанията nVidia, за това че успя да създаде и оптимизира продукт, който максимално да отговаря на нуждите на CS4.“, каза Kevin Connor, вицепрезидент в Adobe.

Освен, че е оптимизирана за работа с Photoshop CS4, QUadro CX може да се похвали и с мълниеносна скорост на кодиране на видеопоток по стандарта H.264, посредством конвертора RapiHD, разработка на Elemental Technologies. Всичко това, в съчетания с разработкана на nVidia CUDA, означава значително по-малко време за рендинг на сложни ефекти.

Източник: www.nvidia.ru

Интернет портал за печатни технологии.