Измервате ли блясък, ефекти или структура на материалите? Посрещнете Rhopoint!

66
Измервате ли блясък, ефекти или структура на материалите? Посрещнете Rhopoint!

От средата на 2023 година фирма ГЕД е официалния представител на Rhopoint за България – уреди и инструменти за измерване на блясък (глос), ефекти и структурни характеристики на различни материали и покрития.

Rhopoint са експерти в точното и качествено измерване на различни повърхности и от над 35 години са водещ доставчик за много индустрии, сред които и полиграфията.

 

Rhopoint

 

Компанията стартира с производството на уреди за измерване на отразена светлина и отблясъци под различни ъгли (глосметри), които са и най-разпространените им и решения на пазара.

Уредите и апаратите на Rhopoint ви позволяват да измервате:

  • Повърхностни ефекти на различни материали и покрития като блясък (глос), замъгленост, чистота на отражението и други.
  • Структурни параметри на различни материали, като прозрачност, чистота замъгленост на прозрачни материали и фолиа, сила и гъвкавост на картони и опаковки, адхезия на мастила и други.

В цялото портфолио от доставчика, което вече е и част от ГЕД, ще намерите:

  • Рефлекторни уреди за измерване на повърхностни ефекти
    • Глосметри с един или с няколко ъгъла на измерване
    • Комбинирани глосметри, които измерват чистота на отражението и замъгленост
  • Трансмисионни уреди за измерване на прозрачност, чистота и замъгленост на прозрачни и полупрозрачни материали, като фолиа, гъвкави опаковки и стъкло.
  • Специфични уреди за измерване на различни параметри на материали за опаковки – твърдост, триене, свиване, гъвкавост и други – в зависимост от международен стандарт, за нуждите за оптимизация на производствените или пълначни / опаковащи линии.
  • Уреди за тестване на параметри на течности – вискозитет на мастила, лакове и покрития, минимална температура за формиране на покривен филм и други с много висока точност.

Едни от най-разпространените и известни инструменти е серията Novo-Gloss – уреди за измерване на отблясъци на светлина (глосметри), която намира приложение в печатната индустрия и по-специално печата на опаковки от картон и метал, както и печата на етикети.

Уредите за измерване на структурни параметри Rhopoint Instruments и Hanatek Instruments, от своя страна ви позволяват да измервате с точност характеристиките на материалите и медиите, с които работите.

 

Печатниците и производителите, които имат съществуващи уреди Rhopoint могат да се възползват от консумативи, поддръжка и ре-калибриране на наличното им оборудване директно от ГЕД ООД!

 

За контакт с ГЕД
Имейл: sales@gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
Уебсайт: printing.gedbg.com

Интернет портал за печатни технологии.