X-Rite обновиха стандарта за измерване на цветовете

2583

X-Rite представиха нов стандарт за измерване на цветовете, който да намали несъответствията между старите спектрофотометри X-Rite и GretagMacbeth и да осигури единен стандарт за всички бъдещи инструменти.

X-Rite Graphic Arts са изследвали задълбочено разликите между машините X-Rite и GretagMacbeth. “Нашата цел е да премахнем системните несъответствия между показанията, така, че всички измервания на един и същ цветови образец да са еднакви, независимо от използваната система”, каза директорът по технологиите на X-Rite Francis Lamy.

Уеднаквяването на показанията между различните модели уреди цели да подобри комуникацията, свързана с цветовете в производствения цикъл и по този начин да направи цветовъзпроизвеждането по-постоянно. Най-новите продукти на компанията – ColorMunki и EasyTrax, са базирани на новия стандарт XRGA още при създаването си.

Потребителите ще могат да обновят безплатно наличните си машини. Уредите от серията SpectroEye ще трябва да посетят сервиз, за да бъдат обновени.

Източник: xrite.com

Текста написа: Мартин Новев

Актуална промоция:
Отстъпка от стойността на денситометри DensiEye 100 и DensiEye 700

Вижте още за X-Rite: Нови технологии от X-Rite и Pantone X-Rite обяви $64 милиона загуби за последното тримесечие на 2008 X-Rite смята да намали разходите си през 2009 i1iO – първият калибратор под Линукс AppleCenter партньор на Punch Graphics за България X-Rite купува Pantone, Inc. Автоматична денситометрична система IntelliTrax Прибор за контрол на CtP и аналогови пластини Денситометърът D 19 остава в производство Сътрудничество между EIZO, Epson и X-Rite Партньорство между Creo и X-Rite.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.