X-Rite представиха новия i1Pro 2

2214

Компанията представи новата си продуктова гама решения за професионално управление на цветовете, която включва новия спектрофотометър i1Pro 2 и софтуерното решение i1Profiler

i1Pro 2 е наследник на успешния модел X-Rite i1Pro, който се наложи като индустриален стандарт за повече от десетилетие. Новото подобрено устройство i1Pro 2 предлага по-висока точност, надеждност, ергономия и функционалност. Новото устройство и излязлото наскоро софтуерно решение i1Profiler v1.3 позволяват на X-Rite да предложи цялостни решения за фотография, предпечат, дигитален печат и издателска дейност.
 
i1Pro 2

Новата продуктова гама се състои от i1Basic Pro 2, i1Photo Pro 2, i1Publish Pro 2 и i1Publish. Всяко от Pro решенията включва новият спектрофотометър от второ поколение i1Pro 2. Според производителя той е най-точният инструмент в класа си на пазара в момента. В пакетите са включени още изцяло новият софтуер за работа с цветови профили i1Profiler, PANTONE Color Manager и софтуерът за калибрация на фотоапарати ColorChecker.

„Изключително точните управление на цветове и калибрация остават основата на професионалния работен процес“. Коментира Vic Stalam, старши вицепрезидент по продажбите и маркетинга на X-Rite. „Няма сфера, в която повтаряемото, предвидимо управление на цветовете да е толкова важно, колкото в предпечата, цифровия печат и фотографията. С представянето на новите си продукти X-Rite отново осигурява на специалистите в тази област да включат в работата си важни нови цветови стандарти.“

Спектрофотометърът i1Pro 2 предлага по-висока ниво на точност, по-лесен е за употреба и има нови професионални функции, които включват поддръжка на най-новите индустриални стандарти за измерване на цветовете. Според X-Rite,решенията, базирани на i1Pro 2, увеличават печалбата и намаляват изразходваното време, мастила и хартия. Те гарантират и че цифровият работен процес е точно и професионално калибриран и използва оптималните профили.

Последната версия на i1Profiler, предлага голяма гъвкавост и включва уникални възможности за управление на цветовете. Сред тях са оптимизиране на профили, създаване на профили с измерване на светлината на околната среда, компенсиране на оптичната яркост на хартията. Налице е и възможност за контролиране на черния канал, чрез който могат да бъдат реализирани значителни икономии на мастило. Потребителите могат да избират между базова или пълна работна среда, с които да създават висококачествени, прецизни потребителски цветови профили за монитори, проектори, принтери и печатни машини.

Източник: xrite.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.