Автомобилният гигант Фиат интегрира управление на печатните си услуги предоставено от Xerox.

975

Според предварителни изчисления, петгодишният договор за управление на печатни услуги ще помогне на автомобилния производител да съкрати оперативните разходи с 30 процента и да подсили стратегията си за устойчиво развитие.

Според скорошен доклад на компанията за проучвания и анализ Quocirca, все повече компании по света минават към модела за изнесено управление на интегрирани печатни услуги, в търсене на нови начини за спестяване на средства. Близо 70 процента от анализираните компании разглеждат печата като стратегически приоритет.
Fiat Group ще използва услугите на Xerox по управление на печатните процеси, за да подобри контрола върху разходите за печат във всички звена на компанията, както и да намали разходите в глобалната си IT инфраструктура. Стратегията за управление на печатни услуги ще помогне на Fiat Group да оперира по-ефективно, чрез консолидиране на броя използвани устройства за печат и пренасочване на печатните задачи към най-целесъобразната машина. Xerox ще се грижи и за обслужване на печатното оборудване, което ще помогне на служителите да запазят производителността си и ще елиминира прекъсванията в работния процес. Fiat Group планира използването на инструменти като калкулатора за природосъобразност на Xerox с цел намаляване на енергопотреблението с до 50 процента.
„Управлението на печатни услуги води до положителни резултати, които имат директен ефект върху бизнеса,” каза Стивън Кронин, президент на Xerox Global Services. „Компании като Fiat, които сътрудничат с Xerox, имат значително предимство – нашите глобални възможности за доставки и водещата ни позиция на пазара за управление на печатни услуги означават, че можем да адаптираме модела спрямо нуждите на клиентите ни и да изградим устойчива инфраструктура в бъдеще.”
Корпорация Xerox е позиционирана в зоната на лидерите за 2009 г. в класацията на Gartner Inc. в световен мащаб Квадранти на влияние в аутсорсинга и управлението на печатни услуги и бе обявена за пазарен лидер в управлението на печатни услуги в Доклада на Quocirca за управление на печатни услуги в Европа за 2009 г. Xerox е първата компания, която предложи Управление на печатни услуги за корпоративни нужди, което помага на компаниите да управляват документи в глобалната си печатна инфраструктура – от офиса и ведомствения печатен център до виртуалното работно място.

Източник: Ксерокс България

Интернет портал за печатни технологии.