Адком демонстрираха възможностите на Xerox ColorQube 9200 и таблета Wacom Cintiq 21 UX

4411

На приятелска среща под формата на коктейл бяха показани възможностите на едни от най-модерните в своите класове устройства.

Дизайнери и художници имаха възможност лично да тестват цветната офисна система за печат с екологични твърди мастила Xerox ColorQube 9200 и таблета Wacom Cintiq 21 UX. Събитието е организирано със специалното участие на художника Румен Статков, който нагледно показа колко приятно и удобно се работи с новите устройства за постигане на висококачествен краен продукт в кратки срокове.

Румен Статков Wacom Cintiq 21 UX

Новият 21 инчов LCD таблет на WACOM – Cintiq 21UX предлага на потребителите повече пространство за творческа работа и идеи, независимо дали се използва от художници, фотографи, графични или модни дизайнери. Освен удобството да се рисува директно върху екрана, писалката улавя 2048 нива на чуствителност на натиск. Друго предимство е, че разпознава ъгъла на наклона и завъртането на инструмента. От двете страни на таблета са разположени фунционални бутони, на които могат да бъдат зададени определени функции, в следствие на което не се налага използването на клавиатура за типичната творческа работа. Двете Touch Strip зони позволяват да се използват пръстите директно върху таблета – подобно на тъч-пада на преносимите компютри, като изображението може да се мащабира с едно движение.

Друго уникално предимство е, че таблетът може да бъде завъртян в такава посока, че да бъде еднакво удобен както за работещите с дясна, така и за работещите с лява ръка. Cintiq21UX може да бъде настроен в най-удобното и ергономично положение за потребителя, благодарение на поставката, която позволява дисплеят да се наклони от 65 до 10 градуса по вертикала, както и да се завърти до 180 градуса и в двете посоки.

Wacom Cintiq 21 UX

Много важно дoпълнение е, че притежателят на таблета има възможност да избере и изтегли от Интернет един от различните софтуери, включващи пълните версии на програми от Adobe, Autodesk, Corel – Adobe Photoshop Elements 6/7, Autodesk SketchBook Express 2010 или Corel SketchPad.

Повече информация за Wacom Cintiq 21 UX: www.adcom.bg

Xerox ColorQube™ 9200 беше представен за пръв път в България наскоро.
Принтерът е разработен върху изцяло нова концепция за офисно печатащо устройство, с цел постигане на по-бърза скорост на печат и по-високи работни обеми с технологията твърдо мастило (solid ink). ColorQube™ 9200 произвежда изображения с отлично качество и живи цветове, върху разнообразни хартии, включително рециклирани и нискобюджетни. За оптимизиране на качеството на цвета, новите модели са оборудвани с Adobe PostScript3, PANTONE® за цветово разпознаване, както и опции за цветни корекции. За потребители, които се нуждаят от готови брошури и листовки, устройството предлага и три довършителни опции за подвързване и прегъване.

Xerox ColorQube™ 9200 е най-съвременното решение за екосъобразен и нискоразходен печат. Серията намалява разхода при цветен печат с до 62 процента в сравнение с цветните лазерни принтери и ограничава в огромна степен влиянието на офисния печат върху околната среда. Вместо тонер касети, ColorQube 9200 работи с нетоксчини, подобни на пастели мастилени кубчета, което намалява с 90 процента отпадъците от суровини в сравнение с лазерни принтери от същия клас.

ColorQube™ 9200 значително намалява разходите за цветен печат, благодарение на планове за хибридно използване на цвета (Hybrid Color), които дават възможност на потребителя да заплаща само количеството цвят, изразходвано за дадена страница.

Xerox ColorQube™ 9200

Повече информация за Xerox ColorQube™ 9200: www.office.xerox.com

Във форума на www.printguide.info можете да видите и разяснения за технологията на печат с твърди мастила, с която разполага принтерът: Какво представлява технологията на печат на принтерите с твърди мастила?

За повече информация за устройствата можете да се обърнете към фирма Адком

 

Биографична информация